Marc-Andre ter Stegen ujel rekord Jana Oblaka

Nemški vratar pri Barceloni je bil po izboru športnega dnevnika Marca izbran za najboljšega nogometaša minule sezone v španskem prvenstvu.
Fotografija: Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen je v izboru za najboljšega nogometaša minule sezone prekašal tudi najboljšega strelca prvesntva Roberta Lewandowskega. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen je v izboru za najboljšega nogometaša minule sezone prekašal tudi najboljšega strelca prvesntva Roberta Lewandowskega. FOTO: Albert Gea/Reuters

Vratar španskega nogometnega prvaka Barcelone Marc-Andre ter Stegen je osvojil nagrado zamora za najboljšega vratarja sezone 2022/23. Nemec je prejel tudi trofejo Alfredo Di Stefano za najboljšega posameznika sezone, ki jo podeljuje športni dnevnik Marca. Slovenec Jan Oblak, ki je bil v preteklosti Nemčev največji tekmec, je v dresu Atletico Madrida doslej petkrat osvojil nagrado zamora.

»Ponosen trenutek je prejeti tako nagrado zamora kot nagrado za najboljšega igralca la lige v sezoni 2022/23,« je povedal 31-letnik na omrežju X. Ter Stegen, ki je član Barcelone od leta 2014 in je prvič osvojil lovoriko zamora, je v minuli sezoni prejel le 18 golov v 38 tekmah, v povprečju 0,473 na tekmo. Lahko bi bil prekosil Oblakov rekord iz sezone 2015/16, če bi izpustil zadnjo prvenstveno tekmo, na kateri je prejel 18. gol. A je 31-letni vratar, ki v nemški reprezentanci ni želel biti rezerva Manuelu Neuerju, v minuli sezoni izenačil rekord Paca Liana po številu tekem brez prejetega gola. Nepremagan je bil na 26 tekmah.   

Nemčev soigralec pri Barceloni, Poljak Robert Lewandowski je prejel nagrado pichichi za najboljšega strelca la lige.

Preberite še:

Komentarji: