Končano zadnje dejanje, na vrhu Maribor in Olimpija

Nedelja v 1. SNL je prinesla delitev plena v Kidričevem in zmago Celjanov v Domžalah.
Fotografija: Akcijo za edini gol v Murski Soboti sta zrežirala Luka Marin in Andres Vombergar. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo
Odpri galerijo
Akcijo za edini gol v Murski Soboti sta zrežirala Luka Marin in Andres Vombergar. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo

Končano je 12. kolo državnega prvenstva v nogometu. V zadnji tekmi so nogometaši Celja z golom Filipa Dangubića zmagali v Domžalah in se utrdili v srednjem delu prvenstvene lestvice.

V popoldanski tekmi Aluminij tudi na peti zaporedni tekmi ni zmagal, po treh zaporednih porazih pa osvojil vsaj točko, ki pa ni bila dovolj, da bi se znebil zadnjega mesta na razpredelnici. S točko so lahko Kidričani celo zadovoljni, saj jih je v prvem polčasu reševal vratar Luka Janžeković, Tabor Sežana pa je v drugem delu tudi zapravil enajstmetrovko.


Na vrhu ostaja Maribor kljub zmagi Olimpije


Že včeraj so nogometaši Olimpije v derbiju 12. kola državnega prvenstva v Fazaneriji premagali Muro z 1:0. Na vrhu lestvice ostaja Maribor, ki je v Spodnji Šiški porazil Bravo z 2:1.

Nogometaši Olimpije so z odliko prestali prvenstveni derbi z Muro. Obe ekipi sta nastopili v spremenjenih zasedbah, pri domačih so bili odsotni Klemen Šturm, Alen Kozar in Dragan Lovrić, pri gostih pa branilci Miral SamardžićUroš Korun in Matic Fink, od prve minute pa sta začela novinca Goran Milović in Mario Kvesić.

Takole sta se v Murski Soboti pozdravila trenerja Ante Šimundža in Dino Skender. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo
Takole sta se v Murski Soboti pozdravila trenerja Ante Šimundža in Dino Skender. FOTO: Jure Banfi /Sobotainfo


V prvem polčasu je imela pobudo ljubljanska ekipa in nizala priložnosti, vendar je imela Mura v svojih vrstah razpoloženega vratarja Matka Obradovića. Ta je v 7. minuti ustavil strel Luke Marina, v 19. je bil na mestu ob poskusu Đorđeja Ivanovića, nepremagan pa je ostal tudi v 34. minuti, ko je odločilno posredoval ob strelih Andresa Vombergarja in Maria Kvesića.

Odlični Obradović pa je v 45. minuti vseeno moral po žogo v svojo mrežo. Luka Marin je z leve strani podal pred gol, tam pa se je najbolje znašel Andres Vombergar in postavil izid polčasa.

Mura je imela lepo priložnost za izenačenje v 85. minuti, takrat je ob strelu Andrije Filipovića dobro posredoval Žiga Frelih, žoga pa je padla na prečko in izid je ostal nespremenjen. Olimpija je Mursko Soboto zapustila s polnim izkupičkom.


Maribor uspešen proti Bravu


Vodilni Maribor je gostoval v Spodnji Šiški pri Bravu in zmagal z 2:1. Domači so povedli v 12. minuti z golom Vanje Drkušića, gostje pa so izid obrnili sebi v prid še pred koncem polčasa. Izenačil je Rudi Požeg Vancaš v 18., za vodstvo Maribora pa je v 42. minuti poskrbel Jan Mlakar, ki je pričakal odlično podajo Žana Kolmaniča in zadel z glavo.

V Ljubljani sta 12. kolo 1. SNL odprla Bravo in Maribor. FOTO: Tadej Regent
V Ljubljani sta 12. kolo 1. SNL odprla Bravo in Maribor. FOTO: Tadej Regent


Mariborčani so tekmo zaključili z deseterico, saj je bil Blaž Vrhovec izključen v 82. minuti, a se izid do konca ni več spremenil, tako da je štajersko moštvo doseglo šesto zmago in ostaja na vrhu lestvice.


Primorski dvoboj brez zmagovalca


Na zadnji sobotni tekmi sta igrala Koper in Gorica, ki sta se razšla z neodločenim izidom 1:1.

Goričani so povedli v 37. minuti, ko je po predložku z leve strani z glavo zadel Semir Smajlagić, Koper pa se je porazu izognil v 75. minuti, ko je Nardin Mulahusejnović izkoristil enajstmetrovko.

PrvaLiga Telekom, 12. kolo:
danes:
Bravo : Maribor 1:2 (Drkušić 12.; Požeg Vancaš 18., Mlakar 42.)
Mura – Olimpija 0:1 (Vombergar 45.)
Koper – Gorica 1:1 (Mulahusejnović 75./11m; Smajlagić 37.)
nedelja:
Aluminij : Tabor 0:0 (Babić, Tabor, je v 64. zapravil 11-m)
Domžale : Celje 0:1 (Dangubić 56.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: