Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Marijan Pušnik upa, da ga ne bo na cedilu pustila Olimpija

Najbližje 4. mestu v 1. SNL je Rudar, četrtemu zlatemu čevlju za naziv najboljšega strelca pa Marcos Tavares
Matej Poplatnik (levo) je bil v minuli sezoni najboljši strelec 2. SNL. FOTO: Leon Vidic/Delo/
Matej Poplatnik (levo) je bil v minuli sezoni najboljši strelec 2. SNL. FOTO: Leon Vidic/Delo/
Gorazd Nejedly
16. 5. 2018 | 12:00
3:39
Tri tekme pred koncem 27. državnega prvenstva v nogometu je vse manj neznank: Maribor in Olimpija se bosta potegovala za prvaka, Rudar in Celje za 4. mesto, za dodatne kvalifikacije Triglav in Ankaran Hrvatini. Razburljiv je še boj strelsko lovoriko.
V senci sobotnega derbija v Ljudskem vrtu se je v Celju dvoboj za 4. mesto razpletel presenetljivo, z zmago Rudarja. A po morebitnem sobotnem porazu Olimpije v Ljudskem vrtu bi se delnice Aluminija v finalu pokalnega tekmovanja NZS močno dvignile. Posledice morebitne izgubljene bitke za prvaka bi se za Ljubljančane lahko čutile vse do 30. maja, kar pomeni, da bi v primeru Aluminijeve senzacije najkrajšo potegnil četrti.

Rudar si je za zadnji šprint treh tekem priigral najboljši štartni položaj. S Celjem ima tudi boljši »score« v medsebojnih tekmah. Marijan Pušnik je še pred tekmo z Olimpijo odkrito povedal, da so njegovi fantje v tako hudi krizi, da ne vidi možnosti za presenečenje. Toda izkušeni Korošec je očitno zapeljal tudi celjsko strokovno posadko Ob jezeru, saj je v Areni Z'dežele po gosposko in brez praske matiral Celjane in primazal strokovno zaušnico Dušanu Kosiću. Ta je z mlado celjsko zasedbo žel pohvale za atraktivno igro, a ko je bilo treba tudi zmagovati, so Celjani zatajili.

Tretja kandidatka za 4. mesto Gorica je bila v štirih dnevih kot slon v trgovini s porcelanom: izgubila je v gosteh pri Aluminiju in doma proti Triglavu. Za Rudarjem zaostaja 6 točk. Triglav je ujel ritem za obstanek in je izkoristil ugoden razpored. Na papirju ima le še eno tekmo za poln izkupiček, kar bi zadostovalo za dobljeno bitko s Primorci, ki se presenetljivo »trgajo« kljub ničnim možnostim za pridobitev tekmovalne licence. Za Kranjčane bi bila tragedija, če bi jih Primorci prehiteli, saj bi to zanje pomenilo selitev v 2. SNL ne glede na to, da Ankaran, ki je boljši v medsebojnih tekmah, ne bo izpolnil zahtev za licenco.
Spored tekemcev za 4. mesto in za 9. mesto v zadnjih treh kolih, 34.: Rudar (47) – Gorica (41), Triglav (25) – Aluminij, Ankaran (23) – Celje (44); 35. kolo: Triglav – Domžale, Aluminij – Rudar, Gorica – Ankaran, Celje – Maribor; 36. kolo: Krško – Celje, Ankaran – Aluminij, Rudar – Triglav.


Tavaresu četrtič »zlati čevelj«?

Marcosu Tavaresu je v boju za »zlati čevelj«, lovoriko za najboljšega strelca, največji izzivalec kranjski napadalec Matej Poplatnik – oba sta zabila po 16 golov. Za 25-letnega Ljubljančana v kranjskem dresu bi bil naziv najboljšega strelca izjemen podvig, saj je bil v minuli sezoni tudi prvi strelec v 2. SNL. V ozadju na priložnost preži Luka Zahović, ki je dosegel 13 golov. V že 10. polni sezoni v SNL ima Brazilec priložnost za četrto strelsko lovoriko in povrhu z največ doseženimi goli. V sezoni 2010
11 je zabil 15 golov, 2012/13 in 2014/15 po 17.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine