Mijatović predlaga zamenjavo Glihe, naslednika bo predlagal Pavlin

Odhaja selektor reprezentance U21, ki je beležil najboljše rezultate v zgodovini Slovenije.
Fotografija: Primož Gliha je vodil slovensko reprezentanco U21 od leta 2016. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Primož Gliha je vodil slovensko reprezentanco U21 od leta 2016. FOTO: Tadej Regent

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović se je odločil, da po opravljenih razgovorih in pridobljenih informacijah v povezavi z mlado reprezentanco Slovenije, izvršnem odboru NZS predlaga razrešitev Primoža Glihe z mesta selektorja mlade reprezentance do 21 let.

image_alt
Komu bo prisluhnil predsednik Radenko Mijatović pred odločitvijo?


Odločitev za predlagano razrešitev je sprejeta na podlagi dejstev, ki jih je predsednik pridobil skozi opravljene razgovore. Ti potrjujejo, da gre za dlje časa trajajoče težave, ki so pripeljale do tega, da je zaupanje med igralci in selektorjem porušeno, se glasi uradnosporočilo NZS.


»Kritičen sem tako do igralcev kot selektorja«


»Kritičen sem tako do igralcev, ki so izbrali popolnoma napačen način reševanja problemov in ga na Nogometni zvezi zagotovo ne bomo tolerirali nobeni od reprezentanc v prihodnje, kakor tudi do selektorja, ki ni zaznal naraščajočih problemov v ekipi in medsebojni komunikaciji. V nogometnem svetu ni redko, da prihaja do nesoglasij. Je pa v teh primerih pomembno, kako se odzovemo,« je zatrdil Mijatović.

Radenko Mijatović je povlekel potezo dan po volitvah predsednika in štirih podpedsednikov NZS. FOTO: Jože Suhadolnik
Radenko Mijatović je povlekel potezo dan po volitvah predsednika in štirih podpedsednikov NZS. FOTO: Jože Suhadolnik


»V reprezentanci so težave in konflikti prišli do točke, kjer ocenjujem, da je medsebojno zaupanje porušeno do te mere, da bi težko nadaljevali v smeri, ki jo od mlade reprezentance na nogometni zvezi pričakujemo. Ob tem imamo dodatno v mislih prihajajoče evropsko prvenstvo naslednje leto. Primožu Glihi se zahvaljujem za opravljeno delo in mu želim vse dobro v prihodnje,« je dodal Mijatović.

Izvršni odbor NZS bo o razrešitvi Glihe in imenovanju novega selektorja, po predlogu predsednika in direktorja reprezentanc Mirana Pavlina, odločal v najkrajšem možnem času.

Preberite še:

Komentarji: