Mourinho in Sarri nared za spopad v Rimu

Roma in Lazio sta poleti zamenjala svoja trenerja, v Rim sta prišla ugledna strokovnjaka Jose Mourinho in Maurizio Sarri.
Fotografija: Tammy Abraham je poleti prišel iz Chelseaja v Romo. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Tammy Abraham je poleti prišel iz Chelseaja v Romo. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Eno najzanimivejših tekem konca tedna bodo igrali v Rimu, kjer se  bosta v derbiju 6. kola italijanskega nogometnega prvenstva pomerila Roma in Lazio. Gre za večna tekmeca v večnem mestu, navijače krasi eno od najmočnejših rivalstev na stari celini.

Oba kluba sta poleti zamenjala svoja trenerja, v Rim sta prišla ugledna strokovnjaka Jose Mourinho in Maurizio Sarri. Pred tekmo sta razmišljala zelo zanimivo. »Rad imam rivalstva, voditi Romo v takem derbiju je zame pravi privilegij, po koncu bom bogatejši za veliko izkušnjo. Želim, da zmagamo,« je zatrdil Mourinho.


Mourinho ima več ciljev, Sarri je čutil večji pritisk v serie C


»Kljub želji po zmagi nad Laziem seveda to ni naš edini cilj v tej sezoni,« je dodal Mourinho, ki se je po porazu z Verono hitro odzval s četrtkovo zmago nad Udinesejem, v rimski derbi bo Roma krenila s štirimi točkami več od Lazia, ki čaka na zmago že štiri tekme. Lazio (4-3-3) bo krenil nad Romo (4-2-3-1) z imeni, kot so Pedro, Immobile in Anderson, napad tokratnih gostov bo vodil Tammy Abraham.

Jose Mourinho in Maurizio Sarri. FOTO: Miguel Medina/AFP
Jose Mourinho in Maurizio Sarri. FOTO: Miguel Medina/AFP




Sarri miri vznemirjenje navijačev in poskuša privarčevati pritisk svojim igralcem. »Seveda me derbi zelo zanima, gre za posebno tekmo, zato želimo razveseliti naše navijače. Pritisk? Naj vam povem, da sem doslej čutil največji pritisk, ko sta se v seri C merila Sangiovannese in Montevarchi, to je stoletno rivalstvo!« je zatrdil Sarri.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: