Mura prekinila vijolični niz, Daku mož odločitve na Fazaneriji

Derbi 25. kola PrveLige Telemach je pripadel Muri, ki je z 2:1 premagala Maribor. Razplet po godu Olimpije. V Sežani delitev točk.
Fotografija: Mura je bila boljša od Maribora. FOTO: Niko Časar/mediaspeed
Odpri galerijo
Mura je bila boljša od Maribora. FOTO: Niko Časar/mediaspeed

Tabor in Bravo sta se v 25. kolu PrveLige Telemach razšla brez zmagovalca, bilo je 1:1 (Marasović 34.; Kramarić 69./11m), za konec je Mura z 2:1 premagala Maribor in prekinila njegov niz neporaženosti. Za črno-bele je oba gola dosegel Mirlind Daku (20., 43.), za goste je bil strelec Martin Milec (27.).

Včeraj je vodilna Olimpija strla odpor žilavih Radomelj, Celjani pa so si privoščili spodrsljaj proti zadnjeuvrščeni Gorici, ki jo je prevzel Edoardo Reja.

Domači navijači so se veselili zmage. FOTO: Niko Časar/mediaspeed
Domači navijači so se veselili zmage. FOTO: Niko Časar/mediaspeed

Domači nogometaši, ki jih je prvič vodil nekdanji strateg Brava Dejan Grabić, so pred lepo polnimi tribunami prekinili mariborski niz desetih tekem brez poraza, hkrati pa so sami prišli do prve po sedmih obračunih. To pa predvsem po zaslugi drugega strelca lige Mirlinda Dakuja, ki je dosegel dva gola in je zdaj pri 13 oziroma pri enem manj od Žana Vipotnika, ki tokrat tako kot soigralci ni imel svojega dne. Brez kaznovanega Marka Tolića so pokazali povprečno predstavo, v sivino se je ujel tudi povratnik po kazni Josip Iličić.

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice v Sežani se je končal z neodločenim izidom. Zasedba Dušana Kosića v spomladanskem delu še ni doživela poraza, strateg Brava Aleš Arnol pa je svoj prvoligaški debi v vlogi glavnega trenerja začel s točko. Je pa njegova ekipa brez zmage že od 16. kroga, kljub temu pa je na relativno varnem sedmem mestu

Izidi 25. kola:

Sobota:

Celje - Gorica 0:1 (0:0)

Domžale - Koper 0:0

Olimpija - Kalcer Radomlje 1:0 (0:0)

Nedelja:

CB24 Tabor Sežana - Bravo 1:1 (1:0)

Mura - Maribor 2:1 (2:1)

Preberite še:

Komentarji: