Muri bodo delili pravico Švedi, Olimpiji Avstrijci, Domžalam Ukrajinci

Trije slovenski nogometni klubi bodo v četrtek igrali v evropskih pokalih, Uefa pa je določila sodnike za vse tri tekme.
Fotografija: Prekmurci pričakujejo nov nogometni spektakel. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Prekmurci pričakujejo nov nogometni spektakel. FOTO: Voranc Vogel

Trije slovenski nogometni klubi bodo v četrtek igrali v evropskih pokalih, Uefa pa je že določila sodnike, ki jim bodo delili pravico na tekmah kvalifikacij za konferenčno in evropsko ligo.

Pod drobnogledom navijačev bo predvsem švedski sodnik Andreas Ekberg, ki so mu zaupali vodenje prve tekme 3. kola kvalifikacij za evropsko ligo med Muro in Žalgirisom. Prvi del dvoboja slovenskega in litovskega prvaka bo jutri ob 20. uri v soboški Fazaneriji, Prekmurci pa bi si v primeru napredovanja – povratna tekma bo naslednji teden – že zagotovili Evropo vse do začetka decembra.


Olimpija začenja na Azorskih otokih


Dva kluba lovita Uefino konferenčno ligo, 3. kolo kvalifikacij pa bosta odprla na tujem. Gostovanje Domžal pri Rosenborgu v Trondheimu (19.00) bo nadziral ukrajinski sodnik Sergej Bojko, tekmo Olimpije pri Santa Clari na Azorskih otokih (21.30) pa avstrijski mož v črnem Harald Lechner.

Matej Jug bo aktiven v Evropi. FOTO: Tadej Regent
Matej Jug bo aktiven v Evropi. FOTO: Tadej Regent


Aktivni bodo tudi trije funkcionarji izpod dežnika NZS. Sodnik Matej Jug bo vodil tekmo 3. kola kvalifikacij za konferenčno ligo med Ferreiro in Larnejem na Portugalskem, Tugo Frajman bo Uefin delegat na tekmi 3. kola kvalifikacij za evropsko ligo med Galatasarayem in škotskim St. Johnstonom, Darko Čeferin pa kontrolor sojenja na Dunaju, kjer se bosta merila Rapid in ciprski Anorthosis.

Preberite še:

Komentarji: