Najlepši začetek z Olimpijo

Bravo tudi v 1. SNL s preverjeno filozofijo iz 2. SNL. Domače tekme bo igral v Sp. Šiški.
Fotografija: Trener Dejan Grabić je kot ideal izpostavil Muro. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Trener Dejan Grabić je kot ideal izpostavil Muro. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Glavno mesto bo v sezoni 2018/19 znova imelo mestni dvoboj. Derbija še ne. Olimpiji se ne bo po robu postavil nobeden od tradicionalnih mestnih nogometnih klubov, marveč najmlajši z rojstno letnico 2006, drugoligaški šampion Bravo.

V prvih treh sezonah 1. SNL je Ljubljana imela štiri prvoligaše (Olimpija, Ljubljana, Slovan, Svoboda), prvič samo enega (Olimpija) v peti sezoni, v sezoni 2005/6 pa je bila prvič brez prvoligaša. Po desetih letih, ko je Interblock po štiri sezonah (06/07, 07/08, 08/09, 09/10)) ugasnil prvoligaške apetite, bo v glavnem mestu znova mestni dvoboj. Na ravni derbija ali zgolj igre mačke z mišjo?

"Najlepše bi bilo, da bi se srečali že v 1. kolu," si je zaželel Dejan Grabić, povratnik med najboljše, tokrat na trenerskem stolčku, in nadaljeval: "Nimam še občutka. V dodatnih kvalifikacijah med Gorico in Taborom je bila vidna razlika v ritmu in dvobojih. V 1. SNL je ritem višji in dvoboji so močnejši. Dvoboji ena na ena v obrambi so intenzivnejši. Hitri odzivi, hitro razmišljanje, hitro odločanje, to so izzivi za mlajše igralce, izkušenejši dobro poznajo prvoligaške zahteve," je bil previden bivši nogometaš Krke, Olimpije, Domžal, Interblocka, ki je trenersko kariero začel oblikovati pri Domžalah, nadgrajeval pa pri Bravu. Tudi zanj bo prvoligaški izziv zelo zahteven.

Trener Dejan Grabić je kot ideal izpostavil Muro. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Trener Dejan Grabić je kot ideal izpostavil Muro. FOTO: Voranc Vogel/Delo


"Naša vodila so, da igramo s slovenskim in našimi igralci, da so mladi in da ostanemo v ligi. Morda je zadnje najpomembnejše, vse to združiti pa bo umetnost."

Bravo, ki je otrok enega od najbogatejših Slovencev in častnega predsednika kluba Darka Klariča, bo ohranil svojo drugoligaško filozofijo.

"Držali se bomo izhodišča, da želim uveljaviti čim več mlajših igralcev, vzgojenih pri Bravu," je zatrdil športni direktor Dejan Močnik, trener pa še dodal: "Prvih osem tekem je do prvega reprezentančnega premora in do takrat je še prestopni rok. Jedra moštva nismo spreminjali, ker ne želimo spreminjati načina igre, ki smo ga negovali v drugi ligi. Rezultatsko bi morali biti solidni, v prvih dveh mesecih pa bomo videli, ali bo treba poseči po okrepitvah."

Grabić je kot ideal izpostavil Muro, a poudaril, da bodo poskušali biti še bolj drzni in uveljaviti še več mladih igralcev.

Bravo se je v slovenskem okolju uveljavil kot odličen vzgojitelj igralcev, ki jih želijo boljši klubi. "Nekaj zanimanja je bilo, ampak veseli me, da so vsi, ki jim je potekla pogodba, želeli podaljšati pogodbo, medtem ko za najbolj zanimive konkretnih ponudb še nismo prejeli. Zanimanje pa obstaja," je del kadrovske kombinatorike pojasnil športni direktor. Direktorica kluba Lidija Čop pa je razkrila finančno plat projekta 1. SNL: "Po izračunih bo člansko moštvo stalo do 400.000 evrov. V primerjavi z 2. SNL bodo stroški za 20, 30 odstotkov višji."

Bravo bo domače tekme igral ob petkih na štadionu v Spodnji Šiški.

Komentarji: