Nemca jezna na vodstvo lige

Thomas Tuchel in Jürgen Klopp sta vodstvu premier league očitala, da se ne zna odzivati na naraščajoče število okužb z novo različico koronavirusa.
Fotografija: Thomas Tuchel ima vse manj igralcev. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Odpri galerijo
Thomas Tuchel ima vse manj igralcev. FOTO: Peter Cziborra/Reuters

Chelsea in Liverpool sta z zdesetkanima zasedbama osvojila le točki na nedeljskih tekmah premier league, njuna trenerja pa sta vodstvu lige očitala, da se ne zna odzivati na naraščajoče število okužb z novo razlićico koronavirusa.

image_alt
Sinjemodri bežijo rdečim

Thomas Tuchel je neuspešno zahteval preložitev tekme v Wolverhamptonu (0:0). Modri so imeli zgolj zdravih 14 igralcev. »Naše moštvo je podvrženo velikemu zdravstvenemu tveganju, ne samo zaradi covida, ampak tudi poškodb. Imeli smo že sedem okužb. Kako bomo obvladovali virus, če smo skupaj na avtobusih in sestankih, tega ne razumem,« je dejal Nemec, čigar moštvo ima že šest točk zaostanka za vodilnim Manchester Cityjem.

Jürgen Klopp je proti Tottemhamu ostal brez izključenega Andyja Robertsona. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Jürgen Klopp je proti Tottemhamu ostal brez izključenega Andyja Robertsona. FOTO: Matthew Childs/Reuters

Njegov rojak na Liverpoolovi klopi Jürgen Klopp pa dvomi o smiselnosti zgoščenega urnika okrog božiča in novega leta. »Če bomo pred vsako tekmo imeli novega okuženega igralca, nas kmalu ne bo več dovolj,« pravi Klopp, ki je pred tekmo s Tottenhamom (2:2) izgubil Thiaga Alcantaro.

Kanu pogledali skozi prste

Ob tem se je odzval tudi na tekmo v Londonu, kjer bi si Tottenhamov napadalec Harry Kane v prvem polčasu po njegovem mnenju zaslužil rdeči karton. »Sodniki so mu pogledali skozi prste, ker je kapetan angleške reprezentance,« je prepričan Klopp, čigar branilec Andy Robertson je bil izključen v drugem polčasu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: