Nov izgred padlega asa Paula Gascoigna

Razvpiti nekdanji angleški nogometni zvezdnik se bo moral decembra na sodišču zagovarjati pred obtožbami o spolnem napadu.
Fotografija: Paul Gascoigne je dodal nov kamenček v mozaik ekscesov. FOTO: Scott Heppell/AP
Odpri galerijo
Paul Gascoigne je dodal nov kamenček v mozaik ekscesov. FOTO: Scott Heppell/AP

London – Razvpiti in propadli nekdanji angleški nogometni zvezdnik Paul Gascoigne je v mozaik izgredov in škandalov, ki jih je nizal tudi že med kariero, dodal nov kamenček. Sredi decembra se bo moral, kot je potrdila britanska policija, 51-letni bivši član Newcastla in Rangers (pa tudi Tottenhama, Evertona in Lazia) zagovarjati na sodišču, saj ga je potnica obtožila spolnega napada, ki naj bi se na enem od vlakov zgodil 20. avgusta letos.


Umaknjen zaradi izgredov


Gascoigne se je na obtožbe odzval na družbenem omrežju in jih kategorično zavrnil, nato pa so mu odvetniki svetovali, naj se glede dogodka raje ovije v molk. Zaradi ponavljajočih se izgredov, s katerimi se po nepotrebnem vedno znova znajde na očeh javnosti, so ga prejšnji mesec umaknili s seznama za sprejem v hram škotskih nogometnih velikanov. Gazza, ki je v 57 dvobojih v majici z državnim grbom zabil deset golov, je bil eden prvih evropskih zvezdnikov, ki so ga premamili kitajski novci, leta 2003 je namreč branil barve tamkajšnjega moštva Gansu Tianma.

Spozabil se je tudi kerler Ryan Fry. FOTO: Leon Neal/AFP
Spozabil se je tudi kerler Ryan Fry. FOTO: Leon Neal/AFP


Olimpijski zmagovalec lomil metle


Zaradi nedostojnega vedenja pa se mora zagovarjati tudi olimpijski zmagovalec v kerlingu, Kanadčan Ryan Fry, ki je bil eden od štirih tekmovalcev, ki so jih prireditelji turnirja Red Deer Curling Classic v Winnipegu izključili zaradi »popolne opitosti«. Četverica – v njej so bili ob dobitniku zlata iz Sočija 2014 še Jamie Koe, DJ Kidby in Chris Schille – je med drugim preklinjala in lomila metle, prireditelji pa so na družbenem omrežju pojasnili, da so ekipo diskvalificirali zaradi nešportnega obnašanja.


Pisno opravičilo


Vodja tekmovanja je izgred komentiral: »Skrajno pijani so šli igrat in počeli neumnosti. Tega si ne želi gledati ali poslušati nihče. Vse ima svoje moje. Nekaj škode so povzročili tudi v slačilnici, nekatere ekipe so se pritoževale, da so jim zbrcali opremo. Morali smo ukrepati.« Fry se je pokesal v sporočilu za javnosti: »Vodstvo tekmovanja je z diskvalifikacijo ravnalo prav. Izgubil sem nadzor in žalil ljudi. Vsakemu posebej se želim opravičiti. Zavezujem se, da se kaj podobnega ne bo več zgodilo, težil bom k temu, da postanem boljši in obenem še nekaj dam tudi kerlingu, ki ga imam tako rad.«

Preberite še:

Komentarji: