Novi štadion bo Katedrala

AC MIlan in Inter sta javnosti predstavila projekt o novem objektu v mestnem predelu San Siro.
Fotografija: Na kultnem San Siru je proti domačemu Interju večkrat igral tudi naš Josip Iličić, sicer nogometaš Atalante iz Bergama. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Na kultnem San Siru je proti domačemu Interju večkrat igral tudi naš Josip Iličić, sicer nogometaš Atalante iz Bergama. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Milanska nogometna kluba AC Milan in Inter sta danes izbrala projekt prenove območja San Siro, kjer stoji njun kultni štadion. Ko bo projekt prenove končan, bo tam stal tudi nov nogometni objekt, imenovan Katedrala.

Kluba sta danes s skupnim sporočilom za javnost obelodanila, kateri projekt sta izbrala za prenovo območja, kjer stoji njun sedanji štadion. V sodelovanju z mestnimi oblastmi so se v klubih odločili za projekt skupine Populous, ki je med drugim načrtovala tudi novi Wembley, štadiona za olimpijske igre v Sydneyju 2000 in Londonu 2012, novi Tottenhamov štadion v Londonu, pa tudi štadion Yankee v New Yorku.

Novi milanski objekt bo stal v neposredni bližini sedanjega štadiona, obstoječi stadion pa bodo zmanjšali in bo namenjen mlajšim kategorijam ter tekmam ženskih ekip.

Navdih za elemente novega stadiona so arhitekti našli tudi v sloviti milanski katedrali, zato so se tudi odločili za takšno poimenovanje. V sporočilu za javnost niso razkrili, kakšna bo zmogljivost tribun, v italijanskih medijih pa so se po skicah pojavila ugibanja o približni številki 65.000 sedežev (sedanji jih ima 80.000). Zgradili naj bi ga do leta 2027.

Komentarji: