Oblak spet ohranil svojo mrežo nedotaknjeno

Nogometaši madridskega Atletica na svojem štadionu z 1:0 premagali igralce Getafeja.
Fotografija: Jan Oblak je bil spet zelo razpoložen v vratih Atletica. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak je bil spet zelo razpoložen v vratih Atletica. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

V elitni španski nogometni ligi so odigrali tekme 16. kola. Nove zmage so se veselili privrženci madridskega Atletica, saj so njihovi ljubljenci s slovenskim vratarjem Janom Oblakom na čelu premagali igralce Getafeja z 1:0. »Žimničarji« so tako zadržali vodstvo na prvenstveni lestvici, na kateri imajo dve točki naskoka pred mestnim tekmecem Realom, ki je pri Elcheju iztržil neodločen izid 1:1 (Fidel Chaves 52. 11-m; Luka Modrić 20.). A je treba pri tem zapisati, da ima kraljevi klub dve tekmi več kot Atletico.

Zmagoviti gol za Atletico je dosegel Luis Suarez, ki je bil v 20. minuti na pravem mestu po prostem strelu in podaji Yannicka Carrasca. Urugvajski zvezdnik je tako vpisal osmi gol v sezoni tudi gol odločitve. Nogometaši Getafeja so bili v drugem polčasu enakovredni tekmeci, vendar niso nadomestili zaostanka.
Luis Suarez je zabil zmagoviti gol za Atletico. Foto Susana Vera/Reuters
Luis Suarez je zabil zmagoviti gol za Atletico. Foto Susana Vera/Reuters


V popoldanski tekmi je novo razočaranje doživela Valencia, ki je z 1:2 izgubila z Granada. Ta se je povsem približala mestom, ki vodijo v ligo prvakov, medtem ko Valencia ostaja trdno v spodnjem delu lestvice. Granadi je pot do zmage odprl Kenedy v sodnikovem dodatku prvega polčasa, potem ko je Kevin Gameiro v 36. minuti goste popeljal v vodstvo. Zmagoviti gol je v 88. minuti zabil Jorge Monilin. Pri Valencii, ki je že sedem tekem brez zmage, sta v drugem polčasu rdeča kartona dobila Jason in Goncalo Guedes, pri gostiteljih pa Domingos Duarte.

V preostali današnji tekmi je Celta Vigo z 2:1 ugnala ekipo z dna lestvice Huesco. Že v torek je Barcelona na domačem štadionu doživela nov spodrsljaj, potem ko je brez svojega prvega zvezdnika, Argentinca Lionela Messija, iztržila le neodločen izid 1:1 z Eibarjem. Sevilla je premagala Villarreal z 2:0 in se povzpela na četrto mesto.

ŠPANIJA
Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: