Palmeiras po zaslugi Lopesa do drugega južnoameriškega naslova

Palmeiras je v finalu Pokala Libertadores z golom v 99. minuti premagal Santos.
Fotografija: Palmeiras je osvojil svoj prvi južnoameriški naslov po letu 1999. FOTO: Silvia Izquierdo/Reuters
Odpri galerijo
Palmeiras je osvojil svoj prvi južnoameriški naslov po letu 1999. FOTO: Silvia Izquierdo/Reuters

Nogometaši Palmeirasa so v finalu pokala Libertadores z 1:0 premagali Santos in osvojili svoji prvi južnoameriški naslov po letu 1999.

Finale je gostil stadion Maracana. Šlo je za odločitev o zmagovalcu tekmovanja za leto 2020, saj so prvotni načrti, da bo finalna tekma izvedena maja 2020, propadli zaradi pandemije novega koronavirusa.

Brazilski finale je odločil rezervist Palmeirasa Breno Lopes v 99. minuti oziroma zadnji minuti sodniškega dodatka. V kazenskem prostoru je pričakal podajo Ronija z desne strani in z visokim skokom žogo poslal v daljši kot. 
Finale je v 99. minuti odločil Breno Lopes. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters
Finale je v 99. minuti odločil Breno Lopes. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters


Palmeiras si je z drugim naslovom zagotovil nastop na svetovnem klubskem prvenstvu, ki se bo v Katarju začelo naslednji teden.

Najuspešnejši klub v zgodovini pokala Libertadores je Independiente s 7 naslovi, najboljši brazilski klubi v tem tekmovanju pa so letošnji poraženec Santos, Gremio in Sao Paulo s 3 naslovi.

Med državami ima največ lovorik Brazilija (25) pred Argentino (20) in Urugvajem (8).



Pokal Libertadores, finale
Palmeiras – Santos 1:0 (Lopes 99.) 

Palmeiras: Weverton, Vina, Gomez, Luan, Rocha, Danilo, Roni (od 102. Melo), Ze Rafael (od 78. De Paula Carreiro), Cavalcante Veiga (od 102. Empereur), Menino (od 85. Lopes), Adriano.

Santos: John, Para (od 101. Marques), Lucas Verissimo, Peres, Rocha Andrade (od 93. Carioca), Alison, Marinho, Pituca, Sandry (od 73. Braga), Soteldo Martinez, Kaio Jorge (od 93. Madson).

Komentarji: