Pep Guardiola razblinja: Lionel Messi vse zmore sam

Trener Manchester Cityja je pojasnil, zakaj se razlikujeta njegov nekdanji varovanec in zdajšnji Erling Haaland
Fotografija: Pep Guardiola ve, zakaj je Lionel Messi poseben in edinstven nogometaš. FOTO: Lee Smith/Action Images
Odpri galerijo
Pep Guardiola ve, zakaj je Lionel Messi poseben in edinstven nogometaš. FOTO: Lee Smith/Action Images

Čarovnije Erlinga Haalanda ne dajo miru tudi trenerju Pepu Guardioli oziroma sedmi sili, ki Katalonca nenehno sprašujejo o vsem mogočem, kar je povezano z njegovim varovancem, zaradi katerega je opustil igro z lažnim napadalcem. V Norvežanu ima Guardiola zdaj najboljšega možnega srednjega napadalca. Uspešni trener sprejema čestitke, a hkrati je z zanimivim pojasnilom dal vedeti, zakaj se razlikujeta Lionel Messi in Haaland.

»Razlikujeta se v tem, da Haaland potrebuje pomoč soigralcev, medtem ko je imel Messi sposobnosti, da vse opravi sam,« je razblinil vse nejasnosti.

Erling Haaland je napadalec, zaradi katerga je Pep Guardiola spremenil mišljenje o klasičnem napadalcu. FOTO: Craig Brough/Reuters
Erling Haaland je napadalec, zaradi katerga je Pep Guardiola spremenil mišljenje o klasičnem napadalcu. FOTO: Craig Brough/Reuters

Strelski učinek Erlinga Haalanda vsakodnevno vznemirja nogometne navdušence po vsem svetu. Norvežan je v angleškem prvenstvu zabil že 14 golov v osmih tekmah in kar trikrat je dosegel trojček golov. Še tri je dodal v ligi prvakov, v kateri bo Manchester City jutri gostil danskega prvaka København. Na zadnji ligaški tekmi, mestnem derbiju proti Manchester Unitedu, je 22-letni bombarder »hat-tricku« dodal še dve asistenci pri zmagi s 6:3.

Preberite še:

Komentarji: