Prišel, zabil, se poškodoval, vrnil, zabil ...

Goran Brkić je čez noč postal močan Olimpijin adut v boju za naslov nogometnega prvaka.
Fotografija: V Krškem je Goran Brkić ob odsotnosti Roka Kronavetra zanesljivo zadel z bele točke. FOTO: NK Olimpija/SPS
Odpri galerijo
V Krškem je Goran Brkić ob odsotnosti Roka Kronavetra zanesljivo zadel z bele točke. FOTO: NK Olimpija/SPS

Strah je bil odveč, Olimpija je preskočila Krško celo lažje od pričakovanj in po prvih 90 minutah spomladanskega dela nogometnega prvenstva Mariboru poslala sporočilo, da misli resno. V »atomskem« Posavju je zasijal prav gotovo eden največjih osmoljencev v zeleno-belem dresu Goran Brkić.

Zabil je dva gola. Najprej z bele očke, nato še atraktivno pod prečko z roba kazenskega prostora. »Do zadnjega nisem vedel, če bom nared,« je razkril nenačrtovani junak, ki je začel v enakem slogu kot ob debiju v Olimpijinem dresu poleti 2017. Proti Celju je v 1. kolu zabil lep gol s prostega strela, v Krškem je dodal še gol več, ampak vmes je šel skozi kalvarijo. Vključno z nedeljsko tekmo je zvezni igralec iz Pančeva za zeleno-bele igral le ducat tekem.

»Najprej me je na daljšo 'bolniško' poslala poškodba tetive. Ko sem jo pozdravil, me je od igrišč oddaljila poškodba gležnja. Obe poškodbi sem staknil na levi nogi. V minuli sezoni smo se po dogovoru s trenerjem Igorjem Bišćanom odločili za zdravljenje brez kirurškega posega. Ni se izšlo po željah. Lanskega septembra sem šel pod kirurški nož, v gležnju je bilo kar šest 'tujcev',« je slikovito dejal o tujkih v telesu 27-letni nogometaš, ki tudi pred tekmo s Krškim ni bil v ospredju, in šaljivo dodal, da ima k sreči še vedno desno nogo, ki zabija gole.


Olimpija je najboljša v Sloveniji


»Zimske priprave so bile izjemno zahtevne tudi iz psihološkega zornega kota, saj dolgo časa nisem bil v stiku z moštvom. Telo se je na napore odzvalo z bolečinami, najprej se je vnel trebušni zid, po vrnitvi iz Turčije pa hrbet. Do zadnjega dneva nisem bil kandidat za igro, a se je trener nato odločil, kot se je,« je povedal Brkić, ki ga je v Ljubljano pripeljal Mladen Rudonja.

V Krškem sta bila Goran Brkić in Tomislav Tomić (desno) usklajena. FOTO: NK Olimpija/SPS
V Krškem sta bila Goran Brkić in Tomislav Tomić (desno) usklajena. FOTO: NK Olimpija/SPS


Nekdanji slovenski reprezentant je imel glede na njegov učinek imel kar dober nos, čeprav se zvezni igralec iz Pančeva pri Olimpiji še ni pošteno razigral. Vseeno pa je v nekaj tekmah pokazal, na katerem položaju se najbolje znajde.

»Skupaj s Tomislavom Tomičem se odlično ujameva v vlogah zadnjih zveznih igralcev. On ima bolj obrambne vloge, meni ustreza več napadalne svobode,« je pohvalil soigralca in se dotaknil vzdušja okoli moštva in kluba.

»Olimpija je najboljša v Sloveniji in zato je tudi toliko odzivov in pritiskov. Toda igralci se poskušamo čim manj obremenjevati z zunanjimi vplivi, naše delo je na igrišču,« se poskuša izogniti negativnim strelicam in se zaveda, da se splošno vzdušje lahko hitro spremeni v pozitivno, če se bo zaostanek za Mariborom še zmanjševal.



»Ne obremenjujemo se z zaostankom za Mariborom, marveč se poskušamo osredotočiti na vsako tekmo posebej. Čas bo pokazal, kako daleč ali blizu je Maribor. Mislim pa, da bi lahko do zadnje tekme držali šampionsko bitko v napetosti.«

A v prepletu sreče in nesreče simpatični Srb, ki je dobro zapisan tudi pri navijačih, z veseljem poudari: »V Ljubljani mi je zelo lepo.«

Komentarji: