Prodajalci pričakujejo šest milijard evrov

Najbogatejši Britanec Jim Ratcliffe, vodja podjetja Ineos, in katarski poslovnež šejk Jasim bin Hamad Al Tani sta kandidata za nasledstvo družine Glazer.
Fotografija: Navijači Manchester Uniteda so že vrsto let nasprotniki družine Glazer in želijo, da prodajo najvrednejšega angleškega velikana. FOTO: Carl Recine/Reuters
Odpri galerijo
Navijači Manchester Uniteda so že vrsto let nasprotniki družine Glazer in želijo, da prodajo najvrednejšega angleškega velikana. FOTO: Carl Recine/Reuters

Lastniki Manchester Uniteda so podaljšali rok za oddajo ponudb za nakup tega angleškega nogometnega kluba, medije z Otoka povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Gre za milijardni posel, znana interesenta za nakup kluba pa so britanski milijarder Jim Ratcliffe, vodja podjetja Ineos, in katarski poslovnež šejk Jasim bin Hamad Al Tani, predsednik uprave ene največjih bank v državi.

Rok za ponudbe je zdaj petek zvečer, po poročilih medijev pa naj bi oba za klub ponudila rekordnih pet milijard britanskih funtov oz, okrog 5,65 milijarde evrov.

Zdajšnji lastniki, družina Glazer iz ZDA, so lani sporočili, da nameravajo prodati klub, mediji pa pišejo, da želijo Glazerjevi prodati Manchester United vsaj za šest milijard €. V ozadju se skriva velik zaslužek, saj so klub leta 2005 kupili za 750 milijonov funtov.

Prvi mož Ineosa in najbogatejši Britanec Jim Ratcliffe ne skirva načrtov in želje, da bi prevzer Manchester United. FOTO: Phil Noble/Reuters
Prvi mož Ineosa in najbogatejši Britanec Jim Ratcliffe ne skirva načrtov in želje, da bi prevzer Manchester United. FOTO: Phil Noble/Reuters

Že dolga leta so s športnim in poslovnim uspehom kluba nezadovoljni navijači, ki Glazerjevim očitajo slabo vodenje kluba.

Sir Ratcliffe, ki je vse od otroštva navijač tega kluba, se je že lani potegoval za nakup londonskega Chelseaja, a je bil neuspešen.

Bančnik Al Tani se je izobraževal v Veliki Britaniji in po katarskem vzorcu želi vlagati v nogomet. Najbolj očitna katarska naložba v evropski nogomet je nedvomno Paris St. Germain. Manchester bi kupil preko fundacije Nine Two.

Preberite še:

Komentarji: