Manchester Unitedu prva lovorika po letu 2017

Nogometaši Manchester Uniteda so zmagovalci angleškega ligaškega pokala. V finalu so v Londonu na Wembleyju z 2:0 premagali Newcastle United.
Fotografija: Nogometaši in navijači Manchester Uniteda so vendarle prišli na svoj račun. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši in navijači Manchester Uniteda so vendarle prišli na svoj račun. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

Oba gola so rdeči vragi dosegli v prvem polčasu, najprej je v 33. minuti z glavo mrežo zatresel Brazilec Casemiro, nato so tekmeci zabili še avtogol, v 39. minuti je bil nesrečnež Sven Botman, ki ga je žoga zadela po strelu Marcusa Rashforda.

Za Manchester United je to šesti naslov v tem tekmovanju, v katerem je desetkrat igral v finalu, medtem ko je bil Newcastle neuspešen še v drugem poskusu in ostaja brez naslova. Prvi finale je igral leta 1976, ko je izgubil proti Manchester Cityju.

Za United je to v vseh tekmovanjih prva lovorika po letu 2017, ko je prav tako dobil ligaški pokal in se kasneje podpisal še pod lovoriko v evropski ligi, ki jo lovi tudi letos. Sredi tedna je v 1/16 finala z 2:1 pred svojimi navijači izločil vodilno ekipo španskega prvenstva Barcelono.

Preberite še:

Komentarji: