Real v sodnikovem dodatku zlomil odpor Uniona, Bayernu lepotica večera

Nogometaši Galatasaraya, ki so v kvalifikacijah ustavili Olimpijo, po spektakularnem preobratu v ligi prvakov iztržili neodločen izid proti Københavnu.
Fotografija: Jude Bellingham je zabil zmagoviti gol za Real. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Odpri galerijo
Jude Bellingham je zabil zmagoviti gol za Real. FOTO: Isabel Infantes/Reuters

Nogometašem Galatasaraya, ki so v kvalifikacijah za nastop v ligi prvakov ustavili tudi ljubljansko Olimpijo, se je v prvi tekmi skupinskega dela najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja posrečil spektakularen preobrat. Potem ko so pred svojimi navijači proti igralcem Københavna zaostajali že z 0:2, so v finišu vendarle izničili razliko.

Za Dance sta v polno zadela Norvežan Mohamed Elyonoussi (v 35. minuti) in Portugalec Diogo Goncalves (58.). Ko je že kazalo na poraz istanbulskega moštva, sta z goloma v 86. in 88. minuti za navdušenje na tribunah poskrbela Francoz Sacha Boey in Brazilec Tete.

Nogometaši Galatasaraya so se neodloćenega izida veselili kakor zmage. FOTO: Murad Sezer/Reuters
Nogometaši Galatasaraya so se neodloćenega izida veselili kakor zmage. FOTO: Murad Sezer/Reuters

Zvezdniki madridskega Reala pa so dolgo lomili odpor nogometašev berlinskega Uniona, preden so ga vendarle zlomili za zmago z 1:0 (0:0). Zmagoviti zadetek je v sodnikovem dodatku (90+4) dosegel Anglež Jude Bellingham.

V večernem derbiju je münchenski Bayern s 4:3 (2:0) brez kaznovanega trenerja Thomasa Tuchla premagal Manchester United. Za Bavarce je bil ob nemških reprezentantih Leroyu Saneju (28.) in Sergeu Gnabryju (32.), angleškem zvezdniku Harryju Kanu (z bele točke v 53. minuti) natančen tudi Francoz Mathys Tel (90+2),  za »rdeče vrage« pa sta gole zabila danski napadalec Rasmus Højlund (49.) in Brazilec Casemiro (88. in 90+5).

Leroy Sane je načel mrežo Manchester Uniteda. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters
Leroy Sane je načel mrežo Manchester Uniteda. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters

Arsenal se je s kar 4:0 (3:0) znesel nad PSV iz Eindhovna. Strelci za »topničarje« so bili Anglež Bukayo Saka (8.), Belgijec Leandro Trossard (20.), Brazilec Gabriel Jesus (38.) in Norvežan Martin Odegaard (70.). 

Drugi izidi:

Benfica – Salzburg 0:2 (Šimić 15. 11-m, Gloukh 51.)

Braga – Napoli 1:2 (Bruma 84.; Di Lorenzo 45+1, Niakate 88.)

Real Sociedad – Inter 1:1 (Mendez 4.; Martinez Lautaro 87.)

Sevilla – Lens 1:1 (Ocampos 9.; Fulgini 24.)

 

Preberite še:

Komentarji: