Rusi v svojem svetu: organizirati želijo EP v nogometu

Nogometna zveza Rusije napovedala kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva leta 2028 ali 2032. Prireditelj za EP 2028 bo znan septembra 2023.
Fotografija: Ruski predsednik Vladimir Putin, ki je v Rusijo pripeljal že svetovno prvestvo v nogometu in zimske olimpijske igre, natanko dobro ve, kako je šport lahko odlično orožje za manipulacijo. FOTO: Aleksander Nemenov/AFP
Odpri galerijo
Ruski predsednik Vladimir Putin, ki je v Rusijo pripeljal že svetovno prvestvo v nogometu in zimske olimpijske igre, natanko dobro ve, kako je šport lahko odlično orožje za manipulacijo. FOTO: Aleksander Nemenov/AFP

Precej nejevolje so na Evropski nogometni zvezi (Uefa) sprožili Rusi, ki so napovedali, da se bodo potegovali za organizacijo evropskega prvenstva v nogometu leta 2028 ali 2032.

Pri Uefa so pričakovali, da bo kandidatura Velike Britanije in Irske edina za euro leta 2028, medtem ko je za organizacijo zaključnega turnirja leta 2032 zanimanje pokazala Turčija.

Kljub ruskemu izgonu iz tekmovanj pod okriljem Uefa ali Svetovne nogometne zveze (Uefa), so se pri Nogometni zvezi Rusije kljuubovalno odločili, da bodo po SP leta 2018 poskušali izpeljati še prvenstvo stare celine.

»Izvršni odbor je odločil, da se bomo prijavili za kandidaturo za organizacijo prvenstva,« je povedal član izvršnega odobra ruske nogometne zveze Sergej Amohin.

Prireditelja eura bo Uefa izbrala septembra prihodnje leto in leto pred eurom v Nemčiji.

Preberite še:

Komentarji: