Šeško potreboval za gol manj kot deset minut igre, toda zaman

Zanimiv konec tedna so spremljali v nemškem nogometnem prvenstvu, Bayer ima še naprej štiri točke prednosti pred Bayernom.
Fotografija: Benjamin Šeško je zabil gol, ki pa ni obveljal, ker je pred tem žoga prečkala zadnjo črto igrišča. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Odpri galerijo
Benjamin Šeško je zabil gol, ki pa ni obveljal, ker je pred tem žoga prečkala zadnjo črto igrišča. FOTO: Ronny Hartmann/AFP

Zanimiv konec tedna so spremljali v nemškem nogometnem prvenstvu. Bayer je nadaljeval niz odličnih predstav, saj je v 15. kolu doma v Leverkusnu premagal Eintracht s 3:0. Tudi njihov prvi zasledovalec na lestvici Bayern iz Münchna je na domačem štadionu slavili visoko zmago; prav tako s 3:0 je ugnal Stuttgart.

Vodilno moštvo bundeslige je na domačem igrišču prešlo v vodstvo že v 14. minuti, ko je mrežo Eintrachta zatresel Victor Boniface, tekmo pa so gostitelji odločili na začetku drugega polčasa, ko so zadeli še dvakrat. Najprej je Jeremie Frimpong v 51. minuti povišal na 2:0, zgodba pa je bila končana v 57. minuti, ko je za končnih 3:0 zadel odlični Florian Wirtz.

Bayer ima zdaj na vrhu lestvice štiri točke več od Bayerna, ki pa ima tekmo manj. Tokrat je bavarski velikan doma na Allianz Areni gostil četrtouvrščeni Stuttgart in slavil visoko zmago s 3:0. Igralec tekme je bil ponovno Harry Kane, ki je dosegel prva dva zadetka za Bayern v 2. in 55. minuti. To sezono je že šestič v bundesligi dosegel dva ali več golov na eni tekmi.

Florian Wirtz je potrdil zmago Bayerja. FOTO: Sascha Schuermann/AFP
Florian Wirtz je potrdil zmago Bayerja. FOTO: Sascha Schuermann/AFP

Spodrsljaj Borussie D.

Manjši spodrsljaj si je privoščila Borussia iz Dortmunda, ki lovi priključek do vodilnih ekip. Na Bavarskem je Augsburg povedel z golom Ermedina Demirovića, še v prvem polčasu je izenačil Donyell Malen. V drugem delu so imeli rumeno-črni terensko premoč in številne priložnosti, izkazal pa se je vratar Finn Dahmen. Ob koncu pa bi tudi Augsburg lahko prišel do vseh treh točk, ostalo je pri 1:1.

image_alt
Mijatović potrdil bazo v Nemčiji: V projekt verjeli od prve sekunde

Leipzig Benjamina Šeška in Kevina Kampla pa je premagal Hoffenheim s 3:1 in z zmago začasno skočil na tretje mesto. Sprva so v klubu sporočili, da je zaradi manjše poškodbe nastop Šeška vprašljiv, nazadnje je bil na klopi in v igro vstopil v 82. minuti. Dosegel je tudi gol, ki pa ni obveljal, ker je pred tem žoga prečkala zadnjo črto igrišča.

image_alt
Tudi angleški mediji niso več tisto, kar so nekoč bili

Slovenski zvezdnik je bil zelo aktiven, ob koncu je podal za zadetek Emilu Forsbergu, a tudi ta gol zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. Pred tem so veljavne zadetke za domače dosegli Lukas Klostermann, Mohamed Simakan in Forsberg, za goste je ob koncu prvega dela izenačil Ozan Kabak. Priložnost na igro je dobil tudi drugi Slovenec pri saški ekipi, Kevin Kampl je prišel v igro v 58. minuti.

Preberite še:

Komentarji: