Koemanovi otroci že ustrahujejo Madridčane

V 26. kolu španskega nogometnega prvenstva je Barcelona premagala Osasuno z 2:0, Sevilla po dveh porazih na Camp Nou brez točk tudi v Elcheju.
Fotografija: Barcelona je z zmago v Pamploni potrdila, da je v naletu in je pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami vrnila optimizem na Camp Nou. FOTO: Ander Gillenea/AFP
Odpri galerijo
Barcelona je z zmago v Pamploni potrdila, da je v naletu in je pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami vrnila optimizem na Camp Nou. FOTO: Ander Gillenea/AFP

Na dan volitev (nedelja) za predsednika FC Barcelona bo v nogometnem katalonskem svetišču Camp Nou precej boljše razpoloženje kot še pred dobrim tednom dni.

Ronald Koeman, Lionel Messi in drugi so zatresli kolena rdeče-belimi in belim madridskim tekmecem, ki bodo v medsebojnem dvoboju na Vandi Metropolitana pod pritiskom. Barcelona je z zmago v Pamploni z 2:0 le še korak za Atleticom. Resda ima dve točki več, toda po nedeljskem madridskem derbiju bo imel Atletico le še tekmo več. In odvisno od razpleta, na kakšni razdalji bo držal Katalonce.

Navkljub zelo razburljivi sezoni z veliko padci ne preveč priljubljeni trener Koeman svoje poslanstvo opravlja več kot zadovoljivo. V sezoni obnove, prenove in pomiritve je pod njegovo taktirko vzniknilo kar nekaj mladeničev. Že prej je bil znan po tem, da je nekaterim mladim igralcem, bodočim zvezdnikom, pomagal do uveljavitve (Zlatan Ibrahimović, Juan Mata, Virgil van Dijk, Sadio Mane), še bolje pa mu kaže pri Barceloni.

V tej sezoni je v ospredje porinil vsaj šest igralcev, na katere bi lahko Barcelona računala naslednjih deset let. To so Ansu Fati, Riqui Puig, Ronald Araujo, Oscar Mingueza, Pedri in Ilaix Moriba, ki je proti Osasuni potrdil zmago. V prvem polčasu je bil strelec Jordi Alba.


Sevilla: trije boleči porazi


Za Sevillo je osem dni za pozabo. Od soboto do sobote je nanizala tri boleče poraze: najprej minulo soboto v Barceloni v državnem prvenstvu, nato v povratni polfinalni tekmi za kraljevi pokal prav tako proti Barceloni, danes pa je izgubila še v 26. kolu španskega nogometnega prvenstva.

Po včerajšnji zmagi Valencie po zaostanku z 0:1 proti Villarrealu je današnji spored tekem z zmago proti Getafeju odprl Valladolid. Sevilliin poraz je bil bridek, brez točk je ostala proti predzadnjemu na lestvici Elcheju.

Domači so vse opravili v šestih minutah, ko je Raul Guti najprej zadel v 70., potem pa še Guido Carrillo v 76. minuti. Ob koncu je poraz omilil Luuk de Jong.

Izidi 26. kola
Osasuna : Barcelona 0:2 (Alba 30., Moriba 83.)
Valladolid : Getafe 2:1 (Plano 14, Weissman 24.; Mata 37.)
Elche : Sevilla 2:1 (Guti 70., Carillo 76., de Jong 90.)
Cadiz : Eibar 1:0 (Negredo 40.)

nedelja:
Huesca – Celta Vigo
Ateltico Madrid – Real Madrid
Sociedad – Levante
Athletic Bilbao – Granada

ponedeljek:
Betis – Alaves
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Preberite še:

Komentarji: