Športni dnevnik Marca Leo Sirk primerjal z Janom Oblakom

Slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka zaradi vrhunskih obramb kličejo hobotnica. Lea Sirk jih je s svojo plesno točko spomnila nanj.
Fotografija: Žena Jana Oblaka opravila odlično delo. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Odpri galerijo
Žena Jana Oblaka opravila odlično delo. FOTO: Pedro Nunes/Reuters

Madrid - Španska spletna izdaja madridskega športnega dnevnika Marca ima na današnji uvodni strani fotografijo slovenske pevke Lee Sirk, ki je sinoči nastopila v finalu Evrovizije, pod fotografijo pa je zapisano: Žena Jana Oblaka opravila odlično delo.

Nobena skrivnost ni, da slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka zaradi vrhunskih obramb že dalj časa kličejo hobotnica, kot da ima več parov rok, ko uspešno brani svojo mrežo pri Atleticu. In prav rojakinja Sirkova je s svojo plesno točko med nastopom avtorje pri Marci spomnila na slovenskega vratarja.

Sirkova je namreč v finalu Evrovizije nastopila s spremljevalnimi pevkami in plesalkami, fotograf pa je ekipo ujel prav v trenutku, ko se v prvem kadru vidi zgolj Sirkova, za njo pa še štirje pari rok spremljevalne skupine, podoba pa spominja na hobotnico in s tem na Oblaka, ki je v španskem prvenstvu kandidat za nagrado zamora - najboljšega vratarja la lige.

Vratar slovenske nogometne reprezentance Jan Oblak je v Španiji lani že drugo leto po vrsti prejel nagrado, ki nosi ime po slovitem španskem vratarju Ricardu Zamori. Trofejo zamora, ki jo vsako leto podeljuje španski športni časnik Marca iz Madrida, dobi najboljši vratar la lige.

Štiriindvajsetletni Škofjeločan se je Atleticu iz Madrida pridružil pred začetkom sezone 2014/15, ko je za 16 milijonov evrov podpisal šestletno pogodbo. S tem prestopom je postal peti najdražji vratar v zgodovini nogometa, najdražji Slovenec vseh časov ter najdražji vratar v zgodovini španske lige primera division.

Oblak je prvo lovoriko zamora, ki ima v Španiji posebno težo, prejel v sezoni 2015/16, ko je na 38 tekmah prejel le 18 zadetkov. Oblak je Marco znova prepričal tudi v sezoni 2016/17, ko je na 29 odigranih tekmah prejel 21 zadetkov, za to nagrado pa je kandidat tudi letos.

Poleg njega se za prestižno priznanje poteguje le še vratar Barcelone Marc-Andre Ter Stegen. Trenutno je v prednosti Škofjeločan, ki je po 35 krogih v španskem prvenstvu prejel zgolj 20 zadetkov, Ter Stegen pa 23.

Komentarji: