Srbski as se zgleduje tudi po Cristianu Ronaldu

Srbski nogometaš Dušan Tadić je eden glavnih adutov nizozemskega prvaka Ajaxa, kljub 32 letom pa sodi med najbolje pripravljene člane slovite inštitucije.
Fotografija: Dušan Tadić (desno) med predlansko tekmo Ajaxa in Tottenhama v polfinalu lige prvakov. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Dušan Tadić (desno) med predlansko tekmo Ajaxa in Tottenhama v polfinalu lige prvakov. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Srbski nogometaš Dušan Tadić je eden glavnih adutov nizozemskega prvaka Ajaxa, kljub 32 letom pa sodi med najbolje pripravljene člane slovite nogometne inštitucije, ki v zadnjih letih vnovič opozarja nase v Uefini ligi prvakov. Tadić preseneča Nizozemce, med drugim je zapovrstjo odigral kar 93 tekem v majici Ajaxa. Napadalec iz Bačke Topole je razkril recept za svojo nogometno dolgoživost.

»Vsak dan se posvečam svojemu telesu, pri čemer dajem pozornost vsem delom od prstov na nogah do glave. Naporno je treba garati za pravo formo tudi po 30. letu starosti. Vsakodnevno! Številni igralci se tega ne zavedajo, toda zamujenega dne ni možno nadoknaditi,« je prepričan srbski reprezentant, ki se zgleduje tudi po slovitem Portugalcu, 36-letnem Cristianu Ronaldu.


Spremlja, kako vadi in se prehranjuje Ronaldo


»Spremljam, kako vadi in kako se prehranjuje, posebej ga cenim, da pomembne nasvete brez težav deli mlajšim od sebe. Tudi sam z veseljem pomagam mlajšim, da hitreje dozorijo,« je dodal Tadić, ki je prišel v Amsterdam leta 2018 iz angleškega Southamptona.

Cristiano Ronaldo je nogometaš, po katerem se zgleduje tudi Dušan Tadić. Takole je bil Ronaldo v majici Juventusa uspešen tudi v tekmi z Ajaxom. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Cristiano Ronaldo je nogometaš, po katerem se zgleduje tudi Dušan Tadić. Takole je bil Ronaldo v majici Juventusa uspešen tudi v tekmi z Ajaxom. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters


»Zame so leta le številka, igral bom dotlej, dokler bom čutil v sebi dovolj moči, toda to od mene zahteva profesionalnost. Pred vsako tekmo preverim čepke na nogometnih čevljih, da mi med tekmo ne bi drselo,« je še razkril napadalec, ki se je nazadnje poškodoval leta 2016 med reprezentančno tekmo Srbije in Walesa.

Preberite še:

Komentarji: