Stara dama sprožila uradni postopek izhoda iz nezaželene superlige

Španski dvojec nogometnih velikanov Real Madrid in Barcelona ostaja sam pri projektu tekmovanja, ki je dvignil na noge navijače.
Fotografija: Juvetnusove navijače čaka nova bitka za vrnitev v evropskih vrh in brez načrtov o superligi. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Odpri galerijo
Juvetnusove navijače čaka nova bitka za vrnitev v evropskih vrh in brez načrtov o superligi. FOTO: Massimo Pinca/Reuters

Španski dvojec nogometnih velikanov Real Madrid in Barcelona ostaja sam. Tretji partner od še preostalih, ki še načrtujeta ustanovitev superlige, Juventus, je zdaj tudi uradno sprožil postopek odhoda iz superlige. Pred dvema letoma, ko je v javnost prišla zamisel o superligi, je bilo v ta projekt vključenih 12 velikih evropskih klubov.

Toda tudi ta odločitev Juventusovih glavnih mož ima spletkarsko ozadje. Italijanski velikan se je za umik odločil zato, da bi se izognil kazni Evropske nogometne zveze zaradi kršenja finančnih pravil. Juventus je Uefo zaprosil, da naj ga kaznuje letos s prepovedjo nastopanja v konferenčni ligi, zato, da bi se izognil hujši kazni in prepovedi tekmovanja v ligi prvakov prihodnjo sezono. Uefa je sprejela Juventusovo prošnjo.

Pri stari dami so še sporočili, da bo umik od projekta superlige veljaven šele takrat, ko bo usklajen s pogodbo in ga bosta potrdila tudi Real ter Barcelona.

Preberite še:

Komentarji: