Svetovni prvak Bayern se je spotaknil na prvi domači oviri

Zaostala tekma bundeslige z Bielefeldom hitro sklatila Bavarce na nemška tla.
Fotografija: Bayernov mladi as Alphonso Davies (drugi z leve) se je takole veselil gola za končnih 3:3, s katerim je le ublažil spodrsljaj svetovnih prvakov. FOTO: Adam Pretty/AFP
Odpri galerijo
Bayernov mladi as Alphonso Davies (drugi z leve) se je takole veselil gola za končnih 3:3, s katerim je le ublažil spodrsljaj svetovnih prvakov. FOTO: Adam Pretty/AFP

Nogometaši v nemškem prvenstvu so dokončali 21. kolo. Prvak Bayern, ki se je iz Katarja vrnil s šesto lovoriko za prejšnjo sezono, naslovom svetovnega klubskega prvaka, je imel nepričakovano veliko težav z Arminio, na koncu pa iztržil le točko za izid 3:3.

Malokdo je pričakoval, da bodo imeli Bavarci toliko težav z ekipo, ki je do te tekme dosegla skupno najmanj golov v ligi, le 15 (toliko kot Schalke s tekmo več) in je na mestih tik nad tistimi za drugo ligo. A morda je kombinacija utrujenosti po tekmovanju v Katarju in neugodnih vremenskih razmer – v prvem polčasu je v Münchnu močno snežilo – pripomogla k presenetljivemu izidu tekme.


Bavarci začeli zelo slabo


Začelo se je slabo za Bavarce, ki so se po zadetkih Michela Vlapa v deveti in Amosa Pieperja v 37. minuti znašli v zaostanku z 0:2. V nadaljevanju se je zdelo, da bo prvi strelec lige Robert Lewandowski s svojim že 25. golom v sezoni stvari postavil na pričakovano mesto, a je le minuto za njim zadel tudi Christian Gebauer, ki je Arminii spet priboril dva gola naskoka.

Ekipa iz Bielefelda je bila tako že na poti do senzacije, a je domačim uspelo vsaj omiliti težave. Z goloma Corentina Tolissoja (57.) in Alphonsa Daviesa (70.) so prišli do izenačenja, imeli pa tudi nekaj sreče, ker so Arminii gol v 73. minuti razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: