Tigres prvi finalist klubskega SP

Mehiški klub Tigres je v polfinalu z 1:0 premagal brazilski Palmeiras. V ponedeljek še obračun Bayerna in Al Ahlija.
Fotografija: Polfinalni dvoboj je s strelom z bele točke odločil francoski napadalec Andre Pierre Gignac. FOTO: Mohammed Dabbous/Reuters
Odpri galerijo
Polfinalni dvoboj je s strelom z bele točke odločil francoski napadalec Andre Pierre Gignac. FOTO: Mohammed Dabbous/Reuters

Prvak Severne in Srednje Amerike Tigres UANL je v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva z 1:0 premagal južnoameriškega prvaka Palmeiras in postal prvi finalist.

Mehiško moštvo bo v finalu igralo z zmagovalcem ponedeljkovega polfinala med evropskim prvakom Bayernom in afriškim prvakom Al Ahlijem. 

Končana je tudi tekma za peto mesto, na kateri je Al-Duhail s 3:1 premagal Ulsan Hyundai.


Gignac natančen z bele točke


Tekma med Palmeirasom in Tigresom se je začela s številnimi priložnostmi. V središču pozornosti je bil vratar Palmeirasa Weverton, ki je že v četrti minuti s sijajno obrambo ustavil strel Carlosa Gonzalesa, nato pa je dvakrat dobro posredoval ob poskusih Andreja Pierrea Gignaca v 34. in 37. minuti.

Nekaj dela je imel tudi vratar Tigresa Nahuel Guzman, in sicer je v 18. minuti ustavil strel Ronija z razdalje.

Potem ko se je prvi polčas končal brez golov, je Tigres v 52. minuti izvedel ključno akcijo za zmago. Carlos Gonzales je stekel na podajo v kazenski prostor, ob tem pa ga je z rokama oviral Luan, kar je paragvajski napadalec znal izkoristiti in je končal na zelenici, njegovo moštvo pa je imelo na voljo enajstmetrovko.

Odgovornost je prevzel Gignac in streljal v vratarjev desni spodnji kot, Weverton je uganil smer strela, vendar ni mogel preprečiti zadetka.

Rezultat se do konca tekme ni več spremenil in brazilski klub si je priigral mesto v finalu, ki bo 11. februarja.

Klubsko svetovno prvenstvo
Polfinale
Palmeiras - Tigres UANL 0:1 (Gignac 54./11m)

Za 5. mesto
Ulsan Hyundai - Al-Duhail 1:3 (Yoon 62.; Junior 21., Muntari 66., Almoez 82.)

Komentarji: