Turki se čudijo, medtem ko Rusi že poročajo, da si je našel nov klub

Ruski milijarder Roman Abramovič je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass tik pred nakupom turškega prvoligaša Göztepeja.
Fotografija: Roman Abramovič na stadionu Stamford Bridge davnega leta 2012, ko je njegov Chelsea ravno zabil gol Boltonu na tekmi Premier League. FOTO: Jed Leicester/Action Images
Odpri galerijo
Roman Abramovič na stadionu Stamford Bridge davnega leta 2012, ko je njegov Chelsea ravno zabil gol Boltonu na tekmi Premier League. FOTO: Jed Leicester/Action Images

Ruski oligarh Roman Abramovič bi lahko posel sklenil v petek, ko naj bi sledila uradna predstavitev, medtem pa v turškem klubu zanikajo kakršenkoli dogovor, poročajo tamkajšnji mediji. Abramovič naj bi se po zapisih turškega Haberler News že sporazumel o pogojih prevzema kluba iz Izmirja. Formalna predaja naj bi se zgodila v petek, so še zapisali pri Tassu. Abramovič je moral zaradi britanskih sankcij ruskim oligarhom dati na trg svoj dosedanji klub Chelsea, ki še vedno čaka na kupca. Ponudbe bodo zbirali do 18. aprila, je sporočila investicijska hiša Raine Group, ki bedi nad prodajo londonskega velikana.

Medtem pa iz turškega kluba prihajajo drugačne informacije. Po besedah vršilca dolžnosti direktorja kluba Talata Papatye srečanja med vodilnimi možmi ter ruskim milijarderjem sploh ni bilo.

»Abramovič sploh ni vzpostavil stika z nami ali govoril s komerkoli o prevzemu kluba. Dogovora ni,« je sprva za turški medij DHA dejal Papatya. »V medijih lahko prebiramo, da je Abramovič že prevzel klub. To ni pomembno. Vse relevantne informacije bomo podali sami, ko se bo zgodilo kaj oprijemljivega,« je še dodal.

Göztepe je bil sicer ustanovljen leta 1925, v turškem prvenstvu pa je slavil v sezoni 1949/50. Trenutno v domačem prvenstvu zasedajo 18. mesto med 20 klubi, s čimer bi se morali v prihodnji sezoni zadovoljiti z igranjem v drugoligaški druščini. Za člansko moštvo nastopa nekdanji član Olimpije in Triglava ter občasni slovenski članski reprezentant David Tijanić. Do konca je še sedem kol, njihov zaostanek za ohranitvijo prvoligaškega statusa pa znaša devet točk.

Preberite še:

Komentarji: