Uefa odplaknila derbi Ljubljanske kotline

Zaradi spremembe termina prve tekme 2. kola kvalifikacij za konferenčno ligo je derbi 1. kola Prve lige Telemach med Domžalami in Olimpijo preložen.
Fotografija: Nedeljski derbi Ljubljanske kotline v Domžalah je bil preložen zaradi torkove evropske tekme Domžalčanov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Nedeljski derbi Ljubljanske kotline v Domžalah je bil preložen zaradi torkove evropske tekme Domžalčanov. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovensko nogometno prvenstvo je že v prvem kolu nove sezone doživelo preložitev ene tekme. Ker je Evropska nogometna zveza spremenila termin prve tekme 2. kola kvalifikacij za konferenčno ligo s četrtka na torek, je NZS pričakovano preložila derbi Ljubljanske kotline med Domžalami in Olimpijo.

Domžale se bodo v torek ob 17.55 pomerile s finskim tekmecem Honka, ligaški derbi pa bi moral biti v nedeljo. Po Uefinih pravilih mora biti med tekmama najmanj 48 ur odmora. Odpoved tekme najbrž ne koristi Olimpjii, ki bo odprla sezono šele v četrtek v 2. kolu kvalifikacij za konferenčno ligo.

Pod novim imenom Prva liga Telemach se bo 31. sezona 1. SNL začela danes ob 17. uri v Spodnji Šiški. Pomerila se bosta Bravo in novinec Kalcer Radomlje, jutri bosta tekmi Aluminij – Koper in Mura – CB24 Tabor, v nedeljo še štajerski derbi Celje – Maribor.

Preberite še:

Komentarji: