Celjski nogometaši bodo gostili Irce na Madžarskem

Slovenski šampioni bodo imeli v prvem kolu kvalifikacij za ligo prvakov premagljivega tekmeca.
Fotografija: Celjani bodo igrali proti irskemu Dundalku. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Celjani bodo igrali proti irskemu Dundalku. FOTO: Uroš Hočevar

Slovenski nogometni prvak NK Celje je dobil tekmeca v 1. kolu kvalifikacij za ligo prvakov. Izbranci trenerja Dušana Kosića se bodo pomerili z irskim prvakom Dundalkom. O napredovanju bo odločala le ena tekma. Ta bo 19. avgusta na štadionu Ujpesta v Budimpešti!

»Prišlo je do spremembe lokacije obračuna med Celjem in Dundalkom. Naši nasprotniki bi imeli v koronaobdobju težave pri vrnitvi iz Celja nazaj na Irsko, saj Slovenije ni na zelenem seznamu te otoške države. Kluba sta v skladu z navodili Uefe zato morala sprejeti dogovor o nevtralnem prizorišču tekme. Dvoboj med slovenskim in irskim državnim prvakom bo tako 19. avgusta ob 19.00 v Ujpestu,« so pojasnili v celjskem klubu.

Preostali trije slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih, Maribor, Olimpija in Mura, bodo tekmece v 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo dobili jutri. Takrat bodo izžrebali tudi pare 2. kvalifikacijskega kola za ligo prvakov.



Kosiću se je sicer na žrebu uresničila edina želja, ki jo je imel pred plesom kroglic. To je, da bi igrali na domačem štadionu. Tam bodo gostili irskega prvaka. Za razliko od Celja je ta v zadnjih sezonah nase opozoril v sezoni 2016/17, ko se je prebil v skupinski del evropske lige.
 

Kosić: Želimo naprej; Lotrič: sposobni smo zmagati


»Na tej ravni so vsi premagljivi, lahko pa tudi izgubiš čisto od vseh. Glede na to, da smo novinci, se moramo še kaj naučiti. Odzivi javnosti po žrebu so takšni, češ da nas čaka lahko delo. Mi se zagotovo ne bomo tako obnašali. Želimo si iti v naslednji krog, ampak bomo morali biti popolni,« je za STA žreb ocenil Kosić.

»Sam se veselim dejstva, da bomo tekmo igrali doma, kar je mogoče manjša prednost za nas. Ampak kot sem že večkrat poudaril, je treba premagati vsakega, če želiš v naslednji krog. Verjamem pa, da smo sposobni zmagati,« pa je z klubsko spletno stran povedal kapetan Celja Mitja Lotrič.
 

Za začetek z Muro


Za poraženca bo konec evropske sezone, zmagovalec bo nadaljeval v drugem kolu kvalifikacij za ligo prvakov.

Dušan Kosić je s Celjem osvojil prvi naslov državnega prvaka. FOTO: Jure Eržen
Dušan Kosić je s Celjem osvojil prvi naslov državnega prvaka. FOTO: Jure Eržen


Naša prvenstvena sezona se bo začela v sredo, prvaki iz Celja se bodo ob 17. uri pomerili s pokalnimi zmagovalci iz Mure.

Pari 1. kroga kvalifikacij lige prvakov:
Ferencvaros - Djurgardens
Celtic - KR Reykjavik
Legia Varšava - Drita/Linfield
Šerif Tiraspol - Fola Esch
Connah's - Sarajevo
Crvena zvezda - Europa
Budućnost Podgorica - Ludogorec
Ararat-Armenia - Omonia
Floriana - Cluj
Maccabi Tel Aviv - Riga
Qarabag - Sileks
Dinamo Tbilisi - Tirana
Dinamo Brest - Astana
Molde - Kups Kuopio
Flora Tallinn - Suduva
Celje - Dundalk
Klaksvik - Slovan Bratislava

Preberite še:

Komentarji: