Srake sklatili z neba, Haaland ujel Salaha in lovi Cola in Shearerja

Aston Vila je v angleškem nogometnem prvenstvu v derbiju vročih tekmecev prepričljivo prišla do pete zaporedne zmage.
Fotografija: Aston Villa je pod taktirko Baska Unaia Emeryja eno od najbolj vročih moštev v angleškem prvenstvu, Ollie Watkins pa eden od najboljših napadalcev. FOTO: Chris Radburn/Reuters
Odpri galerijo
Aston Villa je pod taktirko Baska Unaia Emeryja eno od najbolj vročih moštev v angleškem prvenstvu, Ollie Watkins pa eden od najboljših napadalcev. FOTO: Chris Radburn/Reuters

Nogometaši Manchester Cityja so tudi v 31. krogu angleškega prvenstva zmagali. S 3:1 so premagali predzadnjo ekipo lige Leicester in nadaljujejo z izvajanjem pritiska na vodilni Arsenal, za katerim zaostajajo tri točke.

Gostitelji so tekmo rešili že po dobri četrtini tekme. Že v 25. minuti je bilo jasno, da bodo zmagali, saj so takrat že vodili s 3:0. že v peti minuti jih je v vodstvo popeljal John Stones, nato je nova dva gola dosegel še norveški zvezdnik in najboljši strelec lige Erling Haaland. Mladi Norvežan je v tej sezoni zabil že 32 golov, s čimer je izenačil rekordni učinek Mohameda Sala v premier league z dvajsetimi klubi. Po dva gola več sta sicer zabila Andy Cole (1993/94) in Alan Shearer (1994/95), a je takrat liga štela 22 klubov.

Na uvodni tekmi 31. kroga angleške nogometne lige je v dvoboju »vročih« ekip Aston Villa doma v Birminghamu premagala Newcastle s 3:0 (1:0). Villa je nanizala peto zmago in sedmo na zadnjih osmih tekmah, zadnji poraz je zabeležila 18. februarja, ko je bil v Birminghamu s 4:2 uspešen vodilni Arsenal.

Pod Baskom prerojeni

Z novimi točkami je moštvo baskovskega trenerja Unaia Emeryja, ki je lani jeseni zamenjal Stevena Gerrarda, storilo ogromen korak k uvrstitvi v evropska tekmovanja, zagotovo se še ni predalo niti v boju za ligo prvakov. Trenutno je na šestem mestu, za Newcastlom, ki je zaenkrat še tretji, sedem krogov pred koncem zaostaja šest točk.

Niti Frank Lampard ne more ustaviti Chelseajeve krize. FOTO: John Sibley/Reuters
Niti Frank Lampard ne more ustaviti Chelseajeve krize. FOTO: John Sibley/Reuters

Gostiteljem sta zmago z goli zagotovila Aaron Ramsey v 11. in v zadnjem času zelo razpoloženi Ollie Watkins v 61. ter 83. minuti. Slednji je bil tudi blizu »hat tricku«, saj je še enkrat zatresel mrežo, a mu je v 61. minuti veselje preprečil Var.

Tottenham je doma doživel šok, saj ga je s 3:2 ugnal Bournemouth. Tekma je postregla z dramo, saj so domači z golom Arnauta Danjume v 88. minuti izenačili, kazalo je, da zmagovalca ne bo, a je v peti minuti sodniškega dodatka gostom pomembni točki zagotovil Dango Quattara.

O ligi prvakov lahko sanja tudi Brighton, saj za Newcastlom zaostaja sedem točk, ima pa tekmo manj. Brighton je danes še poglobil krizo Chelseaja, v gosteh ga je premagal z 2:1. Conor Gallagher je domače v 11. minuti povedel v vodstvo, a sta za preobrat poskrbela Danny Welbeck in Julio Cesar Enciso, oba sta v igro vstopila sklopi za rezervne igralce.

Preberite še:

Komentarji: