Vombergarjev prestop padel v vodo

Prvi strelec slovenskega prvoligaškega tekmovanja je bil blizu posoje k Nantesu, a do dogovora ni prišlo. 
Fotografija: Andrej Vombergar naj bi v Nantesu ostal do konca sezone. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Andrej Vombergar naj bi v Nantesu ostal do konca sezone. FOTO: Tadej Regent/Delo

Ljubljana – Po poročanju francoskih medijev je bil najboljši strelec jesenskega dela slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja (enako kot moštveni kolega Rok Kronaveter in Murin ostrostrelec Rok Sirk je dosegel deset golov), dosedanji Olimpijin napadalec Andrej Vombergar, na poti v tamkajšnjo prvo ligo. Bil je kandidat za okrepitev Nantesa v konici napada, a do prestopa ni prišlo. 

Nantes je trenutno na 14. mestu v francoskem državnem prvenstvu, v Ljubljano pa je poslal ponudbo, po kateri bi Olimpiji za posojo Vombergarja do konca sezone plačal 750 tisoč evrov. Francoski mediji ne navajajo, zakaj je prestop padel v vodo, poročajo pa še, da so se pri Nantesu zdaj ogreli za Antonia Mancea, ki je pri Trenčinu soigralec Andraža Šporarja. 
 

Namesto Sale


V Nantesu želijo zapolniti vrzel, ki je v napadu nastala po izginotju Argentinca Emiliana Sale, z dvanajstimi zadetki daleč najboljšega strelca moštva v jesenskem delu tekmovanja. Pri Nantesu si pod trenersko taktirko Vahida Halilhodžića kruh služi še en slovenski reprezentant Rene Krhin, nova okrepitev igralskega kadra pa je tudi nekdanji član mlajših francoskih reprezentančnih selekcij Valentin Eysseric, nazadnje član Fiorentine.
 

Preberite še:

Komentarji: