Vsaka reprezentanca bo imela lahko na svetovnem prvenstvu 26 nogometašev

Odgovorni v izbranih vrstah bodo morali končne sezname sporočiti najpozneje do 13. novembra.
Fotografija: Naslov svetovnih prvakov iz Rusije 2018 bodo v Katarju branili Francozi. FOTO: Lisa Leutner/Reuters
Odpri galerijo
Naslov svetovnih prvakov iz Rusije 2018 bodo v Katarju branili Francozi. FOTO: Lisa Leutner/Reuters

Iz Svetovne nogometne zveze (FIFA) so v današnji izjavi za javnost potrdili, da bodo lahko reprezentance na letošnje svetovno prvenstvo v Katarju, ki se bo začelo 21. novembra, s seboj vzele 26 nogometašev.

Odgovorni v izbranih vrstah bodo morali za končni seznam za mundial prijaviti od 23 do največ 26 nogometašev, na preliminarnem seznamu pa bo lahko po novem tudi do 55 nogometašev. Pred tem je bila omejitev 35. Obenem bodo morale reprezentance končne sezname sporočiti najpozneje do 13. novembra, torej osem dni pred začetkom svetovnega prvenstva, ki ga bo Katar gostil do 18. decembra.

Krovna nogometna organizacija je omenjene spremembe obrazložila z »ohranitvijo prilagodljivosti zaradi edinstvenega časovnega razporeda prvenstva in širšega konteksta oteževalnih okoliščin, ki jih je povzročila pandemija novega koronavirusa med moštvi tako pred prejšnjimi tekmovanji in med njimi.

Iz Fife so poleg sprememb pravil v zvezi s seznami sporočili, da bodo naslednje predsedniške volitve na sporedu na 73. kongresu v Kigaliju v Ruandi, ki bo 16. marca prihodnje leto.

Komentarji: