Že tretja »petarda« Maribora

Za zmago s 5:0 nad Gorico so zadeli Jan Mlakar, Luka Zahović, Saša Ivković, Dare Vršič in Marcos Tavares.
Fotografija: Jasmin Mešanović se med strelce ni vpisal, je pa podal pri prvih dveh zadetkih. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Jasmin Mešanović se med strelce ni vpisal, je pa podal pri prvih dveh zadetkih. FOTO: Leon Vidic/Delo

Maribor – Izjemno učinkoviti državni podprvaki, nogometaši Maribora, ostajajo ob Muri, ki jo četrti izziv čaka šele jutri (18) na gostovanju pri Rudarju, edini neporaženi v novi sezoni slovenskega prvoligaškega tekmovanja. Še tretjič v štirih poskusih so nasprotnikovo mrežo napolnili s petimi zadetki, po Rudarju in Aluminiju so lekcijo danes odčitali še Gorici, ki je pokleknila s kar 0:5 in vpisala prvi poraz v sezoni. Vijolični tako pred večnim derbijem ostajajo vodilni prvoligaš.


Mešanović dvakrat podal z glavo


Med 10. in 22. minuto se je goriška mreža kar trikrat zatresla. Pri prvih dveh zadetkih je bil z glavo podajalec Jasmin Mešanović, najprej je njegovo darilo unovčil Jan Mlakar, pet minut pozneje še Luka Zahović. Na 3:0 je ravno sredi prvega polčasa po predložku Amirja Derviševića povišal branilec Saša Ivković. V prvem polčasu so tako varovanci Darka Milanića iz sedmih strelov v okvir vrat trikrat zadeli nasprotnikovo mrežo, Primorci so bili iz štirih poskusov neučinkoviti.


Tavaresov gol št. 20 proti Gorici


Zatišje je nato trajalo vse do 78. minute, v zaključku tekme pa sta se med strelce vpisala še dva rezervista. Najprej Dare Vršič, ki je nadomestil Mlakarja, žogo pa iz prve z levico pospravil za hrbet čuvaja mreže Grege Sorčana. V zadnjih izdihljajih dvoboja pa je svoj delež prispeval še kapetan Marcos Tavares (četrt ure prej je v igro vskočil namesto Zahovića), ki je zabil pod prečko po podaji novinca Denisa Klinarja. To je bil že njegov 141. prvoligaški gol in jubilejni dvajseti proti Gorici.


MARIBOR : GORICA 5:0 (3:0)


Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3000, sodnik Skomina (Koper).

Strelci: 1:0 - Mlakar (10.), 2:0 - Zahović (16.), 3:0 - Ivković (22.), 4:0 - Vršič (78.), 5:0 - Tavares (90.).

Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević (od 68. Cretu), Pihler, Hotić, Mešanović, Mlakar (od 68. Vršič), Zahović (od 75. Tavares).

Gorica: Sorčan, Lipušček, Tomiček, Celcer, Hodžić (od 21. Curk), Kolenc, Humar, Kotnik (od 84. Jermol), Osuji, Džuzdanović, Filipović (od 61. Smajlagić).
 

Komentarji: