Zinedine Zidane bo počakal, da bo prišel na vrsto

Naslednji izziv legendarnega francoskega nogometaša in uspešnega trenerja je vodenje Francije.
Fotografija: Zinedine Zidane je družinski mož, ki je zelo povezan s soprogo Veronico n svojimi štirimi sinovi. Theo (desno) je tretji sin in velja za najbolj nadarjenega ter je tudi najvišji v družini, saj je visok kar 195 cm. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Zinedine Zidane je družinski mož, ki je zelo povezan s soprogo Veronico n svojimi štirimi sinovi. Theo (desno) je tretji sin in velja za najbolj nadarjenega ter je tudi najvišji v družini, saj je visok kar 195 cm. FOTO: Franck Fife/AFP

»Nogomet zanj ni več vprašanje denarja, temveč srca,« je o razumevanju trenutnega stanja nogometnega duha in naslednjem koraku Zinedina Zidana zapisal francoski športni dnevnik L'Equipe.

Najslavnejši Francoz alžirskega rodu naj bi imel le še eno željo in zanjo je pripravljen čakati: postati selektor Francije. Ker si je Didider Deschamps že zagotovil vodenje trikolorov na svetovnem prvenstvu v Katarju prihodnje leto, si bo Zidane vzel čas in posvetil družini. S soprogo in mladostno ljubeznijo Veronico imata štiri sinove, Enza, Luco, Thea in Eliasa. Vsi so nogometaši. Za vse je nekoč rekel, da bodo imeli drugačno življenje in da se boji, da bi postali »mali idioti«.

Sicer so v Zidanovem srcu le štiri nogometne družine: Bordeaux, Juventus, Real in Francija.

»Ko je bil Realov trener, je bil z dušo in srcem predan klubu. Vstajal je ob 6. uri zjutraj, v Valdebebas prihajal ob 7.30, odhajal pa ob 19. uri. Vzel si bo čas in ničesar ne bo vsiljeval,« je za L'Equipe razkril Zizoujeve načrte eden od časnikovih virov.

Preberite še:

Komentarji: