Barcelona s tremi Slovenci desetič na rokometnem Mt. Blancu

Katalonci so v finalu F4 v Kölnu premagali Aalborg s 36:23 (16:11) in se veselili jubilejnega naslova. Dolenec, Janc in Makuc dočakali vrhunec klubskih karier.
Fotografija: Blaž Janc je v prvi sezoni v Barceloni osvojil ligo prvakov. FOTO: 
Thilo Schmuelgen/Reuters
Odpri galerijo
Blaž Janc je v prvi sezoni v Barceloni osvojil ligo prvakov. FOTO:  Thilo Schmuelgen/Reuters

Kar rokometašem Barcelone ni uspelo tik pred novim letom, ko so doživeli grenak poraz proti Kielu, jim je manj kot pol leta kasneje. Po visoki zmagi proti Aalborgu v finalu sklepnega turnirja EHF lige prvakov v Kölnu so osvojili jubilejni deseti naslov evropskih prvakov. Pomembno vlogo so imeli tudi trije slovenski reprezentanti.Barcelona je desetič osvojila ligo prvakov. FOTO: <br />
Thilo Schmuelgen/Reuters
Barcelona je desetič osvojila ligo prvakov. FOTO: 
Thilo Schmuelgen/Reuters


Slovenski kapetan Jure Dolenec se je od kluba, za katerega mu od nekdaj bije srce, poslovil z največjo nagrado v klubskem rokometu. Zdaj se bo vrnil v Francijo, kjer je pustil največji pečat, in okrepil vrste Limogesa. V finalu v Lanxess Areni sicer ni dosegel gola, je pa bil zelo dober ob polfinalni zmagi proti Nantesu Roka Ovnička, ko je dosegel štiri gole iz prav toliko poskusov. V zadnjem dejanju sezone 2020/21 je devet zadetkov dosegel Aleix Gomez Abello, trikrat je v polno zadel Blaž Janc in dvakrat Domen Makuc. Vsi trije so se prvič povzpeli na rokometni Mt. Blanc.Jure Dolenec zmagovito zapušča Barcelono. FOTO: <br />
Thilo Schmuelgen/Reuters
Jure Dolenec zmagovito zapušča Barcelono. FOTO: 
Thilo Schmuelgen/Reuters


Barcelona je po šestih letih spet evropska prvakinja. Znova je brez glavne nagrade ostal Paris SG, ki je na koncu osvojil tretje mesto, potem ko je z 31:28 premagal francoskega tekmeca iz Nantesa, za katerega Ovniček ni dosegel gola.

Domen Makuc je pri 21 letih postal evropski prvak. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Domen Makuc je pri 21 letih postal evropski prvak. FOTO: Ina Fassbender/AFP


EHF liga prvakov, finale – Barcelona : Aalborg 36:23 (16:11; Gomez Abello 9, Janc 3, Makuc 2, Dolenec 0; Sandell 8), tekma za 3. mesto – PSG : Nantes 31:28 (17:13; Sole 5, Remili 4; Minne 5, Ovniček 0); polfinale – Aalborg : PSG 35:33 (13:15; Claar 9, Christensen in Antonsen po 5; Remili 7, Hansen 6), Barcelona : Nantes 31:26 (15:13; Mem 6, Dolenec in Gomez po 4, Makuc 3, Janc 1).

Preberite še:

Komentarji: