Celjani nabrušeni za Zagreb: Jeruzalem padel za 19

Celje Pivovarna Laško je vpisalo še deveto zmago in ostaja na vrhu. V nedeljo derbi lige prvakov z Zagrebom.
Fotografija: Tomaž Ocvirk je za nedeljski izziv z Zagrebom lahko odpočil nosilce igre, dal pa priložnost rezervistom. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tomaž Ocvirk je za nedeljski izziv z Zagrebom lahko odpočil nosilce igre, dal pa priložnost rezervistom. FOTO: Uroš Hočevar

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 9. krogu lige NLB premagali Jeruzalem Ormož s 40:21 (18:12) in si priigrali dobro popotnico za nedeljski derbi lige prvakov z Zagrebom.
 
Celjani so v 9. kolu še devetič zmagali in ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Ormožani pa ostajajo pri dveh zmagah, v statistiko pa so dodali šesti poraz.



Domači rokometaši na tekmi niso niti enkrat zaostajali. Ormožani so sicer v prvem polčasu držali korak do 22. minute, ko so zaostajali zgolj za zadetek (10:11), potem pa so favorizirani gostitelji stopili na plin in začeli višati razliko. Ob polčasu so vodili za šest zadetkov, v drugem polčasu pa so domači hitro prišli na dvomestno razliko, najvišja je bila 40:20.

Domači trener Tomaž Ocvirk je za nedeljski izziv z Zagrebom lahko odpočil nosilce igre. Tilen Kodrin ni igral, Josip Šarac se ni vpisal med strelce, v vratih je bil namesto Klemna Ferlina mladi Miljan Vujović. Dal pa je priložnost rezervistom, tako je Filip Rakita z levega krila dosegel devet golov, po štirikrat sta zadela Tobias Cvetko in Domen Novak, po dvakrat Tadej Kljun in Stefan Žabić.

»V tekmo nismo vstopili najbolje, obramba ni bila na nivoju, kot bi morala, v napadu pa smo imeli nekaj smole pri zaključnih strelih. Proti koncu prvega dela in nato ves drugi polčas smo igrali na visoki ravni, vsi dobili priložnost, stisnili v obrambi ter na podlagi tega in obramb vratarja višali razliko. Vesel sem zmage, kot seveda tudi zaupanja in podpore s strani igralcev in trenerja,« je za klubsko spletno stran povedal strelec tekme Rakita.

Preberite še:

Komentarji: