Drugi poraz Krima Mercatorja v ligi prvakinj

Ljubljančanke pri Rapidu iz Bukarešte izgubile z 22:27.
Fotografija: Jovanka Radičević je bila najučinkovitejša igralka Krima. FOTO: Krim Mercator
Odpri galerijo
Jovanka Radičević je bila najučinkovitejša igralka Krima. FOTO: Krim Mercator

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu skupinskega dela lige prvakinj v skupini B v gosteh proti Rapidu Bukarešti izgubile z 22:27 (13:15). Varovanke črnogorskega stratega Dragana Adžića so še drugič zapovrstjo v gosteh priznale premoč Rapidu. V minuli sezoni je bil poraz usodnejši, saj so Romunke po tesnem razpletu napredovale v četrtfinale, tokrat pa kljub najslabši predstavi sezone Krimovke ostajajo pred tekmicami po šestih odigranih tekmah.

Za krimovke je to drugi poraz. Po treh zmagah proti poljskemu Lubinu, danskemu Esbjergu in madžarskemu Ferencvarosu, porazu proti danskemu Ikastu ter remiju proti Kristiansandu imajo na lestvici na tretjem mestu sedem točk. Rapid jih ima pet.

Ljubljančanke so bile v prvih minutah povsem neprepoznavne, domačinke, ki so sicer igrale 130 km stran od svoje dvorane v mestu Mioveni, pa so si hitro priigrale pet golov prednosti (5:0). Prvi zadetek je za Krim dosegla Barbara Lazović, tudi obramba pa je nekoliko strnila vrste, kar je privedlo do zaostanka Ljubljančank za dva gola (5:7).

Krimovke so še naprej nizale napake, nerešljiva uganka pa je bila romunska vratarka Diana Ciuca, ki je v prvih 21 minutah zbrala sedem obramb. Adžić je bil prisiljen vzeti minuto odmora, ko je prednost zasedbe iz Bukarešte narasla na +6. Ob koncu polčasa se je ustavilo tudi domačinkam, ki v zadnjih šestih minutah niso zadele, Krimovke pa so se do velikega odmora približale na vsega dva gola razlike (13:15).

Romunka zaprla vrata

Obe ekipi sta drugi polčas začeli s številnimi tehničnimi napakami, znova pa so gostje začele zaspano in v osmih minutah dosegle le en gol, razlika pa je narasla na +4. Nič bolje ni bilo v nadaljevanju, saj so do polovice drugega polčasa Ljubljančanke dosegle le tri gole.

Ciuca je še naprej zbirala obrambe, a njene soigralke v napadu prav tako kot na drugi strani krimovke niso blestele. Po sedmem in osmem golu Jovanke Radičević je bilo na semaforju znova -2 (18:20, 19:21), a le za kratko, saj so domačinke vselej našle odgovor in na krilih Ciuce krmarile proti drugi zmagi to sezono.

Pri slovenskih prvakinjah, pri katerih se je po poškodbi vrnila Darja Dmitrijeva, manjkala pa je Nina Zulić, sta bili najbolj učinkoviti Jovanka Radičević z osmimi ter Tjaša Stanko s šestimi goli. Nerešljiva uganka pri Rapidu je bila vratarka Diana Ciuca, ki je zbrala kar 18 obramb, Orleane Kanor pa je dosegla pet golov.

»V Romuniji je vselej sijajno občinstvo in tako je bilo tudi tokrat. Kar se tiče igre, svoji ekipi nimam česa očitati. Igralke so v tem trenutku naredile največ, kar lahko. Upam pa, da bo njihov maksimum na prihodnjih tekmah še višji,« je dejal trener Ljubljančank Adžić. »Tukaj je vedno zahtevno igrati. Občinstvo je dalo energijo gostiteljicam, ki so jo izrabile. Začele smo slabo, a nismo obupale. Nekaj časa smo držale rezultat, ki nam je še omogočal zmago, a ni šlo. Na prihodnje tekme se moramo bolje pripraviti,« pa je dodala vratarka Maja Vojnovič.

Ljubljanska zasedba se bo 12. novembra doma pomerila z Metzem.

 

Komentarji: