Krim z dvignjeno glavo zapušča elito

Na zadnji tekmi na Kodeljevem je padel zvezdniški CSM iz Bukarešte.
Fotografija: Tjaša Stanko je bila najboljša igralka Krima ob zmagi proti CSM Bukarešti. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Tjaša Stanko je bila najboljša igralka Krima ob zmagi proti CSM Bukarešti. FOTO: Tomi Lombar

Z malo več športne sreče bi se rokometašice Krima Mercatorja zavihtele med najboljšo osmerico lige prvakinj. Štirje zaporedni porazi v glavnem delu so ji zaprli vrata četrtfinala, na zadnji domači tekmi pa so Ljubljančanke pokazale, da so lahko enakovredne najboljšim in premagale CSM Bukarešto s 23:22 (12:11).

Krim bo evropsko sezono končal v nedeljo pri Ferencvarosu, z zmago proti Romunkam si je v skupini 2 zagotovil neulovljivo prednost pred Thüringerjem HC. V prvi skupini bo imel slabši iztržek tudi Brest in tako bo Krim na koncu 10. v Evropi, kar je glede na vložek in težave (poškodbe, odhodi igralk) zelo dober rezultat.

»Ampak še vedno mi je žal za razplet prve domače tekme proti Kristiansandu, zmaga bi nam dala krila in danes bi se pisala popolnoma drugačna zgodba,« se je uvodnega razočaranja (24:25) spomnila kapetanka Miša Marinček, ki je zbrala kar 22 obramb.
 

Osem golov Tjaše Stanko


Junakinja sobotnega popoldneva je bila Tjaša Stanko, ki je ob koncu sezone našla vrhunsko formo. Dosegla je zadnje tri gole in skupaj osem za Krim, ki je imel zmago že v žepu, ko je bila v 46. minuti Lamprini Tsakalou uspešna za 20:13. Sledil je padec, podoben kot dveh prejšnjih tekmah.

Lamprini Tsakalou je vodstvo zvišala na 20:13. FOTO: Tomi Lomabr
Lamprini Tsakalou je vodstvo zvišala na 20:13. FOTO: Tomi Lomabr


CSM, evropski prvak pred tremi leti, ki je bil brez nekaterih igralk (Lekić, Neagu, Kurtović), se je z delnim izidom 9:3 približal na gol zaostanka, vendar je Slovenkam v zadnjem napadu uspelo zadržati žogo.

»Vesela sem, ker smo se od navijačev poslovile z zmago, na prejšnjih tekmah nam je zmanjkal kanček sreče, danes nam ni. Romunke smo ujele na levi nogi,« je povedala Stankova, ki pravi, da razmišljati o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, nima smisla: » Gledamo samo naprej, imamo še rezerve, tudi na Madžarskem gremo na zmago.«
 

CSM kot Real Madrid


Trenerju Urošu Bregarju je odleglo, ko je bil trud končno vsaj delno poplačan. »Pri rezultatu 19:12 sem vedel, da gre vse malce prehitro. Razliko smo zgradili takrat, ko v igri ni bilo Jovanke Radičević. Vem, da ona Bukarešti prinese energijo in tudi zadetke, zato sem vedel, da tekma še ni končana. Dobili smo dve neumni izključitvi, v napadu garali bolj kot v obrambi, iskali rešitve in na koncu zmagali. Glede na to, da smo vso tekmo vodili, verjamem, da smo zasluženo zmagali. Če bi dobili le eno točko, bi morda ostal grenak priokus, a Bukarešta je, kljub temu, da so nekatere njihove igralke manjkale, še vedno vrhunska zasedba. V tem trenutku so prav oni to, kar je v nogometu Real Madrid.«

Sara Ristovska se je veselila zmage Krima, Elizabeth Omoregie (zadaj) je ob vrnitvi v Ljubljano doživela poraz. FOTO: Tomi Lombar
Sara Ristovska se je veselila zmage Krima, Elizabeth Omoregie (zadaj) je ob vrnitvi v Ljubljano doživela poraz. FOTO: Tomi Lombar

 

V torek s Celjem za dober namen


Na Kodeljevem bo živahno tudi na pustni torek, ko se bosta Krim Mercator in Celje Pivovarna Laško pomerila v revijalni dobrodelni tekmi v podporo boju proti raku dojk.

Preberite še:

Komentarji: