Na Bonifiki danes derbi, drama zagotovljena

Reprezentant Aleks Vlah čaka na operacijo kolena, Koprčani pa vseeno verjamejo v uspeh na današnji tekmi proti Ribnici v derbiju lige NLB (19). Markota svari pred provokacijami. Tekme tudi v Ljutomeru, Ivančni Gorici in Dobovi, kjer bo gostovalo Gorenje.
Fotografija: Koper se bo moral mesec dni znajti brez najboljšega igralca Aleksa Vlaha. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Koper se bo moral mesec dni znajti brez najboljšega igralca Aleksa Vlaha. FOTO: Uroš Hočevar

"Mirna tekma" je bistroumni nesmisel, kadar gre za obračune med rokometaši Kopra in Rika Ribnice, ko se bosta resna kandidata za visoka mesta v ligi NLB srečala nocoj v dvorani Bonifika (19). Ob isti uri bodo še tekme Jeruzalem Ormož – Dol TKI Hrastnik, Sviš Ivančna Gorica – Urbanscape Loka ter Dobova – Gorenje.

Derbi tretjega kola državnega prvenstva bo na slovenski Obali, kjer si gostujoči trener Siniša Markota, lani z Ribnico drugi, obeta vsaj nekaj sončnih žarkov, še bolj pa dve točki, ki bi Ribnico začasno porinile na vrh. Celje, ki je v sredo premagalo Maribor, ima namreč ob dveh zmagah tekmo manj, preloženo v Kopru iz prvega kola.
 

Lepota v igri na drugem tiru


Ribničani so najprej remizirali pri Krki, potem doma ugnali Dobovo in želijo ostati neporaženi v sezoni ter tako pričakati prvake iz Celja, ki jih bodo gostili v sredo. "Kakšno Celje, neki!? Zanima nas samo naslednja tekma, o Celju bomo razmišljali v ponedeljek. Pred nami je težak izziv. Pričakujem zelo napeto tekmo. Koper je neugodna ekipa, je praktično enaka kot v prejšnji sezoni. Silno si želi vpisati prvi točki v prvenstvu. Ampak mi bomo storili vse, da se to ne bo zgodilo in da bomo zmagali, če bo le mogoče," je pred tekmo razmišljal Markota, ki mu na začetku sezone preglavice povzročajo večje in manjše poškodbe.

Tudi danes ne bo imel na razpolago vseh mož. "Zagotovo bo manjkal vratar Mark Klarič, za ostale bomo videli na dan tekme," je povedal Dalmatinec, ki pričakuje trdo srečanje, v katerem ne bo umiranja v lepoti igre. "Vedno so tekme med Koprom in Ribnico pod posebnim nabojem, živčne. Jaz se bom potrudil čim bolj umiriti fante, saj bodo morali ostati osredotočeni. Ne smejo podleči provokacijam in prav tako sami ne smejo provocirati tekmecev in sodnikov. To bo brez dvoma prava prvenstvena tekma, ki se bo odločila v zadnjih minutah," stresen večer pričakuje Markota, čigar ekipe slovijo po trdni obrambi, v kateri bo imel pomembno nalogo novinec v vratih Nebojša Bojić, avtor 17 obramb proti Dobovi.
 

Vlah mesec brez rokometa


Koprčani so nesojeno premiero proti Celju preložili na sredino oktobra (ne na svojo željo, op. p.), po izpadu iz pokala EHF proti Kadetten Schaffhausen so edino tekmo odigrali v Mariboru, kjer pa brez Aleksa Vlaha niso bili dovolj dobri in so gladko izgubili. Reprezentant Vlah ima že dalj časa težave z meniskusom, odločitev je padla, čaka na artroskopijo kolena, po kateri bo moral počivati še kakšen mesec, kar pomeni, da bo izpustil tudi prvi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

Siniša Markota je Ribnico popeljal do največjega uspeha, ko je lani osvojil drugo mesto v ligi NLB. FOTO: Blaž Samec
Siniša Markota je Ribnico popeljal do največjega uspeha, ko je lani osvojil drugo mesto v ligi NLB. FOTO: Blaž Samec


Njegova odsotnost je velika težava za novega koprskega trenerja Petra Mičovića, ki je tudi brez kapetana Uroša Rapotca, čigar nadaljevanje kariere je zaradi kolena vprašljivo.

Vseeno si Izolan obeta, da bo Bonifika ostala nepremagana trdnjava ...
 

Talenta dovolj, čas za prevzem odgovornosti


"Ni nam lahko, ampak ne bomo jokali. Fantom sem rekel, talenta imate dovolj, treba bo prevzeti odgovornost. Sem optimist, ker smo delali dobro, toda trening je eno, tekma nekaj drugega. Zmaga proti Ribnici bi nam ogromno pomenila, ne bo pa konec sveta, če je ne bo, sezona bo še zelo dolga," je razmišljal Mičović, ki ve, kako stresne tekme so bile v zadnjih letih med Ribnico in Koprom: "Ja, nekaj sem jih videl, vedno je bilo pestro, brez dvoma bo tudi tokrat."

Zanimivo, Mičović, ki je stopil v čevlje Veselina Vujovića, je med "slabostmi" letošnjega Kopra omenil tudi, da se je odločil varčevati pri trenerju. Skromnost pa taka ... "Kar je res je res," je povedal strokovnjak, ki je doslej delal z mladimi selekcijami.

Gotovo je imel prekrižane prste ...

Komentarji: