Razigrani Krim namučil prvakinje

Slovenske šampinke so v Györu pokazale najboljšo predstavo v sezoni, ki vliva optimizem pred ključnima tekmama za preboj v glavni del.
Fotografija: Krimovke so se zelo dobro upirale evropskim prvakinjam. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Krimovke so se zelo dobro upirale evropskim prvakinjam. FOTO: Jože Suhadolnik

Rokometašice Krima Mercatorja so presegle pričakovanja in na gostovanju pri evropskih prvakinjah iz Györa pokazale najboljšo predstavo v tej sezoni lige prvakinj. Izgubile so s 26:31 (13:13). Pred dvema tednoma je bilo na Kodeljevem 21:33.

Kljub tretjemu porazu na štirih tekmah je Ljubljančankam lahko predstava odlična spodbuda pred ključnima izzivoma proti Baniku in Sävehofu, na katerih si bodo lahko priigrale ponovno uvrstitev v glavni del z najboljšimi 12 ekipami na stari celini.

Izbranke Uroša Bregarja bodo v 5. krogu prihodnjo nedeljo gostovale pri Baniku Mostu, takrat si bodo lahko že zagotovile napredovanje.



Ljubljančanke, ki so v prejšnjem krogu doma sicer izgubile proti Györu za 12 zadetkov, a se večji del tekme dobro kosale s favoritom za novo končno zmago, so na Madžarskem pokazale še lepši obraz. Tokrat so slovenske prvakinje držale korak z madžarsko ekipo praktično celo tekmo, odločilen korak k pričakovani zmagi so gostiteljice naredile v zadnjih desetih minutah.

Ljubljančanke so se tako kot v Ljubljani na prvi medsebojni tekmi odlično upirale favoriziranim Madžarkam. Te so sicer silovito začele, po izenačenju na 2:2 so dosegle pet zaporednih golov, kar je gostje prisililo k minuti odmora.

Ta je očitno zalegla. Po zaostanku s 3:8 so krimovke namreč odgovorile z enako mero, dosegle pet zadetkov zapovrstjo in prišle na 8:8. Nato so z golom 17-letne Valentine Klemenčič celo povedle, do konca polčasa pa je nato sledil mrtvi tek, ekipi sta na glavni odmor šli poravnani na 13.

Trener Krima Uroš Bregar je odlično pripravil ekipo na tekmo v Györu. FOTO: Jure Eržen
Trener Krima Uroš Bregar je odlično pripravil ekipo na tekmo v Györu. FOTO: Jure Eržen


Tudi v nadaljevanju so igralke Krima dihale za ovratnik domače ekipe, ki je sicer povedal za tri zadetke, a so bile potem gostje ves čas blizu. V 47. minuti pa je Bregar zahteval novo minuto odmora, potem ko je Györ spet pobegnil za tri zadetke (24:21).
Kmalu za tem je Bregar znova poklical igralke na posvet po dveh zaporednih golih Stine Oftedal, po katerih so domače vodile za štiri zadetke. Ko pa je Jana Knedlikova v 54. minuti zadela za 28:23, je bil zmagovalec odločen. Najvišja prednost je znašala šest zadetkov.

Pri domačih, ki s stoodstotnim izkupičkom vodijo v skupini D, je bila najboljša strelka Oftedalova s sedmimi goli, pri Krimu, ki ima doslej eno zmago, pa jih je Alja Varagić prispevala pet.

Preberite še:

Komentarji: