Slovenci brez težav prek turške ovire

Naša rokometna reprezentanca je v krepko spremenjeni postavi prepričljivo zmagala na tujem.
Fotografija: Slovenski kapetan Jure Dolenec je bil z 12 goli najučinkovitejši igralec tekme. FOTO: Jozo Čabraja /Kolektiff
Odpri galerijo
Slovenski kapetan Jure Dolenec je bil z 12 goli najučinkovitejši igralec tekme. FOTO: Jozo Čabraja /Kolektiff

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na zaostali kvalifikacijski tekmi 2. kola za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022 danes v Eskišehiru premagala Turčijo s 30:22 (16:11).

Slovenska izbrana vrsta je v odsotnosti Deana Bombača, Dragana Gajića, Gašperja Marguča, Blaža Blagotinška, Mateja Gabra, Staša Skubeta, Klemna Ferlina in Nejca Cehteta, ki so bili nosilci igre na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu ter kvalifikacijskem turnirju v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, osvojila pomembni točki na poti do svojega 13. nastopa na evropskem prvenstvu, ki bo med 13. in 30. januarjem prihodnje leto v Budimpešti, Debrecenu in Szegedu na Madžarskem ter Bratislavi in Košicah na Slovaškem.

Slovenija je na štirih tekmah osvojila sedem od možnih osmih točk in je na prvem mestu v skupini 5. Na drugem mestu je Nizozemska s petimi, Poljska je zbrala štiri točke, Turčija pa je brez njih. Najboljši reprezentanci iz skupine 5 se bosta uvrstili na EP 2022.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec z 12 goli, Domen Novak, Tilen Kodrin in Domen Makuc so dosegli po štiri zadetke.

Komentarji: