Slovenci do prve zmage v drugem delu evropskega prvenstva

Naši rokometaši so na prvenstvu stare celine v Hamburgu vendarle upravičili vlogo favoritov proti Nizozemcem.
Fotografija: Slovenski rokometaši (na fotografiji z žogo Tilen Kodrin) so tokrat premagali Nizozemce. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters
Odpri galerijo
Slovenski rokometaši (na fotografiji z žogo Tilen Kodrin) so tokrat premagali Nizozemce. FOTO: Cathrin Mueller/Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je danes na evropskem prvenstvu, ki ga gosti Nemčija, s 37:34 (19:13) premagala izbrano vrsto Nizozemske. To je prva zmaga varovancev selektorja Uroša Zormana v drugem delu tekmovanja v Hamburgu, s čimer so ohranili minimalne upe na polfinale ali vsaj tekmo za končno peto mesto.

Naši rokometaši so v prvem delu dobili vse tri tekme, Ferske otoke so premagali z 32:29, Poljsko z 32:25, Norveško pa z 28:27. V drugem delu v skupini 2 so nato izgubili tako proti Švedski (22:28) kot tudi s Portugalsko (30:33).

Slovenska reprezentanca ima na lestvici skupine 2 zdaj štiri točke, toliko kot Portugalska, ki je s 33:40 klonila pred Švedsko.

Danci so edini s polnim izkupičkom, v večerni tekmi so z 29:23 odpravili še Norvežane, ki ostajajo pri dveh točkah. Nizozemska je edina brez točk.

Do konca drugega dela je ostal le še en krog v skupini 2. V torek bodo tekme Nizozemska – Portugalska (15.30), Slovenija – Danska (18.00) in Norveška – Švedska (20.30), po njih bo tudi znano, kateri dve reprezentanci bosta napredovali v polfinale. Tretjeuvrščena ekipa bo igrala za končno peto mesto.

Preberite še:

Komentarji: