Slovenci razbili Poljake: Hamburg, prihajamo!

Reprezentanca Uroša Zormana je v Berlinu nadigrala Poljsko in si zagotovila napredovanje v glavni del evropskega prvenstva. Ekipi se je pridružil Peter Šiško.
Fotografija: Slovenci so se veselili pomembne zmage. FOTO: Annegret Hilse /Reuters
Odpri galerijo
Slovenci so se veselili pomembne zmage. FOTO: Annegret Hilse /Reuters

Slovenski rokometaši so pokazali pravi obraz, ko je bilo najbolj pomembno. Reprezentanca Uroša Zormana je v Berlinu povsem nadigrala Poljsko in si (praktično) zagotovila napredovanje v glavni del 16. evropskega prvenstva. Ob polčasu je bilo 20:14, na koncu 32:25.

Drame ni bilo niti za hip. V ponedeljek se bodo Slovenci z Norveško pomerili za prvo mesto v skupini D in pomembni dve točki v nadaljevanju. S takšno igro je mogoče vse. Igralec tekme je bil Dean Bombač. Ekipi se je pridružil zunanji igralec Peter Šiško, zdaj ima Zorman 19 rokometašev. Za presenečenje so poskrbeli igralci s Ferskih otokov, ki so na večerni tekmi odščipnili točko Norvežanom in poskrbeli za neverjetno veselje več kot 6000 navijačev.

Selektor Zorman v primerjavi s tekmo proti Islandiji ni naredil nobene spremembe, zunaj kadra sta ostala vratar Miljan Vujović in krilni igralec Tadej Mazej. Danes je na tekmi precej več slovenskih navijačev kot na prvi tekmi, zbralo se jih je več kot 200 in bili so zelo glasni.

Slovenijo, ki je v četrtek premagala Ferske otoke z 32:29, so zastopali Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Jure Dolenec, Nejc Cehte, Staš Slatinek Jovičić, Tilen Kodrin, Miha Zarabec, Klemen Ferlin, Kristjan Horžen, Dean Bombač, Borut Mačkovšek, Domen Novak, Aleks Vlah, Urban Lesjak, Jernej Drobež in Matic Suholežnik. Poljska je prvo tekmo proti Norveški izgubila z 21:32.

Blaž Blagotinšek se je dobro boril na črti. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Blaž Blagotinšek se je dobro boril na črti. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Tekmo sta sodila Makedonca Slave Nikolov in Đorđi Načevski. Zorman je začel s postavo Ferlin, Bombač, Dolenec, Blagotinšek,  Mačkovšek, Novak in Kodrin. Začetek je bil izenačen, po desetih minutah je bil izid 5:5, zatem pa so v višjo prestavo dali Slovenci. Učinkovita so bila predvsem krila, ki so bila proti Ferskim otokom malo uporabljena. Kodrin je zadel za 13:10, Marguč iz protinapada na 14:11 in 15:11, Kodrin za lepih 16:11 po 25 minutah.

Borut Mačkovsek se je dvignil nad poljsko obrambo. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Borut Mačkovsek se je dvignil nad poljsko obrambo. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

Vlah je s sedmih metrov vodstvo povišal na 17:11. Ob polčasu je bilo zelo obetavnih 19:14, potem ko sta sodnika po ogledu videoposnetka priznala Kodrinov zadetek iz mrtvega kota v zadnji sekundi. Kodrin je v 30 minutah zbral pet golov, Marguč 4, Bombač; Mačkovšek in Vlah po 3, en zadetek sta dosegla Blagotinšek in Novak. Slovenija je imela neverjeten učinek, 21 strelov, 20 golov!

Slovenci stavijo na moštveni duh. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Slovenci stavijo na moštveni duh. FOTO: Annegret Hilse/Reuters

V drugem polčasu se je plesalo samo po slovenskih notah, prednost je narasla na deset golov, na koncu pa se zaustavila pri sedmih. V razprodani dvorani se je zbralo 13.571 gledalcev. Slovenski strelci so bili: Marguč 6, Kodrin in Bombač po 5, Horžen, Mačkovšek in Vlah po 4, Blagotinšek, Dolenec, Jovičić in Novak po 1. Igralo jih je vseh 16, prve minute na velikem tekmovanju je doćakal tudi Drobež iz Gorenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: