Slovenke bodo aprila lovile vstopnico za Pariz 2024

Ker bodo v četrtfinalu svetovnega prvenstva nastopile le evropske reprezentance, je že jasno, da bodo slovenske rokometašice nastopile v kvalifikacijah za OI.
Fotografija: Slovenke (na fotografiji Tjaša Stanko) se veselijo nastopa v olimpijskih kvalifikacijah. FOTO: Beate Oma Dahle/AFP
Odpri galerijo
Slovenke (na fotografiji Tjaša Stanko) se veselijo nastopa v olimpijskih kvalifikacijah. FOTO: Beate Oma Dahle/AFP

Že pred zadnjo tekmo svetovnega prvenstva v rokometu za ženske proti Avstriji (danes ob 18. uri) je v slovenski tabor prišla odlična novica. Slovenija bo prvič doslej nastopila v kvalifikacijah za olimpijske igre, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije. Sredi aprila bo reprezentanca Dragana Adžića na enem od treh turnirjev lovila vstopnico za Pariz 2024.

Po tekmi med Brazilijo in Češko je namreč postalo jasno, da bodo četrtfinalne pare letošnjega SP tvorile zgolj evropske reprezentance. Naslov svetovne prvakinje bo eni izmed njih Evropi prinesel dve dodatni mesti v kvalifikacijah za olimpijske igre, s čimer se je že pred tekmo z Avstrijo mesto sprostilo tudi za Slovenke, in sicer po zaslugi osmega mesta na lanskoletnem evropskem prvenstvu.

Še vedno je možnost, da si Slovenija mesto v kvalifikacijah za olimpijske igre zagotovi tudi preko svetovnega prvenstva, kar bi jim prineslo potencialno lažje tekmice v kvalifikacijah. Več bo znanega po zaključku drugega dela tekmovanja, so že zapisali na RZS.

Preberite še:

Komentarji: