Šteje le zmaga: Slovenci nad Švede brez preračunavanja

Slovenski rokometaši bodo v petek zvečer igrali drugo tekmo drugega dela svetovnega prvenstva v Egiptu.
Fotografija: Ljubomir Vranješ in njegovi aduti vedo, v kakšnem položaju se nahajajo pred derbijem s Švedsko. FOTO: Jozo Cabraja/Kolektiff
Odpri galerijo
Ljubomir Vranješ in njegovi aduti vedo, v kakšnem položaju se nahajajo pred derbijem s Švedsko. FOTO: Jozo Cabraja/Kolektiff

Slovenski rokometaši bodo v petek zvečer odigrali še drugo tekmo drugega dela svetovnega prvenstva v Egiptu. V Kairu jih čaka švedska reprezentanca, ki ima zaenkrat točko več od Slovencev, zato je po mnenju slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa favorit. Slovenski organizator igre Miha Zarabec pa meni, da se lahko tekma obrne na obe strani.

Švedska je doslej edino točko izgubila na zadnjem obračunu proti Belorusiji, pred tem pa je premagala tako Egipt kot Severno Makedonijo. Slovenci in Švedi so se nazadnje merili na lanskem evropskem prvenstvu, boljša je bila Slovenija. Švedi so za nameček v Egiptu še oslabljeni oziroma pomlajeni, kar pa po mnenju Vranješa ne igra nobene vloge, saj je ekipa še vedno zelo kakovostna.


Vranješ: Lestvica kaže, da so Švedi favoriti


»Kljub nekaterim odsotnostim in pomanjkanju izkušenj gre še vedno za zelo dobro ekipo, tako da me njeni rezultati ne presenečajo. Za odsotne so našli dobre mlajše zamenjave, ki so prinesle dodatno energijo. Nekaj svoje filozofije je dodal še novi selektor, ki pa prav veliko v sistemu ni menjal. Švedi imajo individualno kakovost, odlično obrambo, odlična vratarja, nevarni so v protinapadih. Brez dvoma nas čaka težka tekma. Lestvica kaže, da so Švedi favoriti, toda jaz zaupam v svoje fante in verjamem, da lahko zmagamo,« napoveduje Vranješ, ki se bo spet meril proti reprezentanci, za katero je dolgo časa igral.

Miha Zarabec je v dosedanjem delu prvenstva pustil dober vtis. FOTO: Jozo Cabraja/Kolektiff
Miha Zarabec je v dosedanjem delu prvenstva pustil dober vtis. FOTO: Jozo Cabraja/Kolektiff


»Vsekakor ni lahko, če igraš proti reprezentanci, s katero si osvojil sedem kolajn, a to zame ne bo nič novega. Najtežji del je poslušanje himne, toda na vse moram pozabiti, jaz sem zdaj trener Slovencev in z njimi hočem zmagovati,« je dejal Vranješ, ki Švedsko dobro pozna, njenih igralcev ni spremljal samo na prvenstvu, ampak tudi v nemški ligi, v kateri jih večina igra.


Zarabec: Nimamo več nobenih možnosti za preračunavanja


Kot pravi Vranješ, bo ključ do uspeha disciplina: »Igralci se bodo morali ves čas zavedati, kaj morajo delati. Zbranost ne bo smela pasti niti za trenutek. Če bodo striktno opravljali naloge, lahko zmagamo.« Enako meni Zarabec, ki priznava kakovost švedski reprezentanci, a zaupa tudi sebi in soigralcem. Pričakuje izenačeno tekmo, ki se lahko obrne na eno ali drugo stran.

»To bo za nas pravi test, tekma za biti ali ne biti. Že takoj se moramo razigrati, če nam igra steče, ni dvoma, da lahko računamo na zmago. Pripravljeni smo, upamo na dober dan. Imamo kakovost, imamo širino, samo vsa ta razmišljanja moramo prenesti na igrišče. Rusi so nam dali klofuto, zaradi poraza proti njim nimamo več nobenih možnosti za preračunavanja, enostavno moramo obe preostali tekmi v skupini dobiti,« meni Zarabec.

Preberite še:

Komentarji: