Andy Murray izbran v ekipo za OI v Tokiu

Dvakratni olimpijski teniški prvak Andy Murray je bil izbran v olimpijsko reprezentanco, ki bo Združeno kraljestvo predstavljala na olimpijskih igrah v Tokiu.
Fotografija: Andy Murray (na fotografiji) je iz Ria de Janeira leta 2016 prinesel zlato odličje. FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
Andy Murray (na fotografiji) je iz Ria de Janeira leta 2016 prinesel zlato odličje. FOTO: Toby Melville/Reuters

Škot Andy Murray sicer ni v najboljši formi. Nekdanji prvi teniški lopar sveta je namreč izpustil turnir za veliki slam v Parizu, vrniti pa se želi na sveti travi v Wimbledonu. Zaradi ponavljajočih se težav s prepono se je odločil, da bo izpustil veliki slam na igriščih Roland-Garrosa. Po krajši rehabilitaciji se je v celoti posvetil travnati sezoni. Turnir na sveti travi se bo letos začel 28. junija. Zaradi okužbe z novim koronavirusom je izpustil odprto prvenstvo Avstralije.

Murray bo igral tudi v moških dvojicah v Tokiu, vendar z Joejem Salisburyjem in ne s svojim bratom specialistom za dvojice Jamiejem. Trikratni prvak turnirjev za veliki slam je prejšnji teden na pripravljalnem turnirju ​Queen's Club Championships v Londonu izpadel že v drugem krogu, boljši od njega je bil Italijan Matteo Berrettini, ki je tudi osvojil omenjeni turnir na travi.

Murray bo v Wimbledonu, kjer je bil dvakrat okronan za prvaka (2013, 2016), nastopil s posebnim povabilom. Na teniškem olimpijskem turnirju v Tokiu pa bo lovil tretji zaporedni naslov olimpijskega prvaka med posamezniki. Olimpijsko kolajno ima tudi v mešanih dvojicah, ko je v Londonu leta 2012 osvojil srebro skupaj z Lauro Robson.

Preberite še:

Komentarji: