Federer se je vrnil z zmago, v načrtu tudi Tokio

Švicarski zvezdnik je po 13 mesecih ugnal Daniela Evansa. Želi priti v formo do Wimbledona, mlajšim izzivalcem sporoča, da njihov čas še ni prišel.
Fotografija: Roger Federer je prvi dvoboj po poškodbi odigral proti Danielu Evansu. FOTO: Samer Al-rejjal/AFP
Odpri galerijo
Roger Federer je prvi dvoboj po poškodbi odigral proti Danielu Evansu. FOTO: Samer Al-rejjal/AFP

Roger Federer meri na tretjo olimpijsko kolajno, potem ko je zaradi poškodbe izpustil Rio 2016. Švicar se je danes v Dohi po 13 mesecih težav s kolenom in dveh operacijah vrnil na igrišča. S težavo je v treh nizih s 7:6, 3:6, 7:5 zlomil odpor Britanca Daniela Evansa.



Devetintridesetletni zvezdnik je pred tem nazadnje nastopil v polfinalu lanskega OP Avstralije, ko je izgubil z Novakom Đokovićem. »Nastop v Tokiu je del načrta, vendar razmišljam samo o Wimbledonu, ki bo pred tem. Upam, da bom do takrat maksimalno pripravljen. Olimpijske igre pa so vedno nekaj posebnega,« je povedal Federer, ki ima srebro iz Londona 2012 in zlato v dvojicah s Stanom Wawrinko iz Pekinga 2008.

Roger Federer se je s tribune preselil na igrišče. FOTO: AFP
Roger Federer se je s tribune preselil na igrišče. FOTO: AFP


Federer ima tako kot Rafael Nadal 20 naslovov za grand slam, Đoković je pri 18. Domneva, da bo še nekaj časa trajalo, preden bo vrh zavzel novi rod igralcev, saj bodo Nole, Rafa in on naredili vse, da bi bili po koncu kariere rekorderji. »Lahko kdo premaga enega od nas, ampak potem naleti na drugega ali tretjega, vsi pa smo po slogu igre različni. Čez kakšna tri leta mogoče ...«

Preberite še:

Komentarji: