Hrvaški finale Davisovega pokala št. 4

Zmaga Novaka Đokovića Srbiji ni bila dovolj, odločila sta mladi Dalmatinec Borna Gojo ter najboljša dvojica na svetu Nikola Mektić-Mate Pavić.
Fotografija: Hrvaški junak dneva je Borna Gojo, ki je v poflinalu Davisovega pokala ugnal favoriziranega Srba Dušana Lajovića. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Hrvaški junak dneva je Borna Gojo, ki je v poflinalu Davisovega pokala ugnal favoriziranega Srba Dušana Lajovića. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Hrvaška teniška reprezentanca je prva finalistka Davisovega pokala. V polfinalu je premagala Srbijo z 2:1 in se bo v nedeljskem finalu pomerila z zmagovalcem drugega polfinala med Rusijo in Nemčijo, ki je na sporedu v soboto.

Končna odločitev o zmagovalcu je padla v tretji partiji, obračunu dvojic. Prvi par sveta na lestvici ATP Nikola Mektić-Mate Pavić je premagal navezo Novak Đoković-Filip Krajinović s 7:5 in 6:1.

Pred tem je Borna Gojo, 279. igralec na svetu, zabeležil še svojo tretjo zmago na tem turnirju Davisovega pokala in Hrvaško popeljal v vodstvo. Vsi trije njegovi tekmeci sodijo med prvih 70 na lestvici ATP; zadnja žrtev pa je bil Dušan Lajović, 33. igralec na svetu, ki je klonil z 1:2 v nizih. Triindvajsetletni Gojo je pred tem v četrtfinalu premagal Italijana Lorenza Sonega (27.), v skupinskem delu pa Avstralca Alexeija Popyrina (67.).

Igro dvojic je izsili prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je bil boljši od Marina Čilića s 6:4 in 6:2.

Hrvaška bo v četrtem nastopu v finalu (2016) naskakovala tretji naslov v Davisovem pokalu po 2005 in 2018.

Preberite še:

Komentarji: