Konjičanka med finalistkami Palerma

Tamara Zidanšek bo skupaj z Nizozemko Arantxo Rus med dvojicami nastopila v finalu prvega turnirja WTA po daljši prekinitvi sezone.
Fotografija: Tamara Zidanšek se je razveselila uvrstitve finale turnirja dvojic v Palermu. Foto Matej Družnik
Odpri galerijo
Tamara Zidanšek se je razveselila uvrstitve finale turnirja dvojic v Palermu. Foto Matej Družnik

Konjičanka Tamara Zidanšek se je uvrstila v finale prvega teniškega turnirja WTA, potem ko je sezona zaradi pandemije koronavirusa pet mesecev mirovala. V polfinalu turnirja dvojic v Palermu je v paru z Nizozemko Arantxo Rus po hudem boju in skoraj dveh urah igre premagala belgijsko navezo Greet Minnen/Alison Van Uytvanck z 1:6, 7:6 (4) in 13:11.

Zidanškova in Rusova se bosta v nedeljskem finalu pomerili z zmagovalkama dvoboja med domačinkama Elisabetto Cocciaretto in Martino Trevisan ter Nizozemkama Bibiane Schoofs in Rosalie Van Der Hoek.

Zidanškova je ena od treh Slovenk, ki so nastopile na Siciliji. Devetnajstletna Kaja Juvan je dobila tri dvoboje v kvalifikacijah, nato je v prvem krogu premagala še drugo nosilko in osemnajsto igralko sveta Čehinjo Marketo Vondroušovo. Navkljub porazu v osmini finala proti domačinki Camili Giorgi je naša obetavna igralka domov odšla s 47 točkami WTA, ki jo bodo na novi lestvici močno približale njeni najboljši uvrstitvi v karieri - 106. mestu. Polona Hercog (45.) in Tamara Zidanšek (71.), ki sta bili neposredno uvrščeni v glavni del turnirja posameznic, sta izpadli v 1. kolu.

Preberite še:

Komentarji: