Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Ne le za finale, ampak tudi za prvo mesto na svetu

Na Roland Garrosu danes ženska polfinala Keys – Stephens in Halep – Muguruza ter nadaljevanje moških četrtfinalov, ki ju je prekinil dež
Garbiñe Muguruza se je sprehodila do polfinala Roland Garrosa.<br />
Foto AP
Garbiñe Muguruza se je sprehodila do polfinala Roland Garrosa.<br /> Foto AP
7. 6. 2018 | 06:00
4:37
Pariz – Simona Halep in Garbiñe Muguruza sta se v polfinalu Roland Garrosa pridružili Sloane Stephens in Madison Keys, v današnjem medsebojnem dvoboju pa ne bosta odločali zgolj o eni finalistki, ampak tudi o tem, katera bo v ponedeljek zasedala 1. mesto na teniški lestvici. Pri moških še niso znani vsi polfinalisti.

Če sta se Stephensova in Keysova presenetljivo prebili v polfinale, velja povsem drugače za Halepovo in Muguruzo. Obe sta sodili v najožji krog favoritinj, Španka je lovoriko v Parizu že osvojila pred dvema letoma, Romunka se ji je dvakrat že približala na korak, lani jo je v finalu ugnala Jelena Ostapenko, leta 2014 pa Marija Šarapova. Slednja je včeraj postala še ena hitro odstranjena ovira na Muguruzini poti, saj Španka skozi turnir prodira ekspresno. Na papirju je sicer dvoboj obetal veliko, a če je Šarapova doslej dobila vse tri medsebojne dvoboje (enega tudi v četrtfinalu Roland Garrosa 2014), je tokrat osvojila komajda tri igre (6:2, 6:1), da to ne bo njen dan, so pokazale že tri dvojne napake v uvodni igri … Kljub temu je Šarapova celotno sezono na pesku označila korak v pravo smer, seveda pa to ne velja za včerajšnji četrtfinale.

Muguruza tako še naprej ostaja brez izgubljenega niza, ker se pri Španki nikdar ne ve, kaj bo pokazala na posameznem turnirju, je pred štartom obveljalo, da bo zelo »nevarna« za lovoriko, če »preživi« prvi teden. »Moja današnja predstava je bila zelo dobra, zadovoljna sem. Pred štirimi leti je bilo vse drugače, imela sem veliko manj izkušenj, odtlej se je moja igra razvila, prav tako sem se razvila sama kot igralka,« je ocenila 24-letna Španka, tudi lanska wimbledonska zmagovalka. Danes jo brez dvoma čaka veliko težja preizkušnja, najtežja na tem turnirju, velika verjetnost je, da bo današnji polfinale med prvo in tretjo igralko sveta dal tudi končno zmagovalko.

Vlogo favoritinje prepušča Halepovi


»Simona je ta časa najboljša igralka, kar kaže tudi njena uvrstitev na svetovni lestvici. Mislim, da ne bom favoritinja tega dvoboja, saj je letos igrala bolje od mene, rada ima pesek, rada ima Roland Garros, kar je že večkrat dokazala,« se je Muguruza obrnila k današnji tekmici. Halepova je imela z Angelique Kerber, ki je s četrtfinalom izenačila svojo najboljšo pariško uvrstitev, veliko več dela, saj se je celo znašla v zaostanku enega niza, na koncu se je vendarle pričakovano prebila prek Nemke, s 6:7 (2), 6:3, 6:2.

»Na začetku dvoboja sem bila preveč neučakana in sem delala preveč napak. Potem sem spremenila taktiko in delovalo je. Resda po izgubljenem uvodnem nizu ni bilo najlažje, a ostala sem zbrana, nisem se predajala. Zaradi takšnega odnosa sem tudi zmagala. Ker sem bila mentalno močna. Seveda tudi telesno, a na koncu je zmagala moja glava,« je ocenila Halepova. Muguruza je dobila kar štiri od petih medsebojnih dvobojev, je pa res, da je edini na pesku pripadel Romunki.

Današnji dan bi moral biti povsem v znamenju ženskega polfinala, vendar pa je včeraj dež preprečil, da bi se končala še druga dva moška četrtfinala. In morda je tudi preprečil veliko senzacijo, saj je Diego Schwartzman odlično začel proti Rafaelu Nadalu. Argentinec, ki je v prejšnjem kolu proti Kevinu Andersonu rešil zaostanek z 0:2 v nizih, se je v dnevu premora izjemno pripravil na povsem drugačen slog igre in prikazal zares vrhunski tenis, na drugi strani je imel tudi pomoč precej neprepoznavnega Španca, ki je delal zanj res neznačilno veliko število neizsiljenih napak. Od svojih prvih osmih servisnih iger je tako denimo osvojil zgolj tri … Ko je Schwartzman vodil s 6:4 in 3:2 z breakom v drugem nizu, je začelo deževati, ko sta se igralca vrnila na igrišče, je Rafa zaostanek ekspresno izničil in že serviral za izenačenje v nizih, ko je spet začelo deževati ... Trenutni rezultat je tako 6:4, 3:5, v zadnjem četrtfinalu med Marinom Čilićem in Juanom Martinom del Potrom pa 6:6 v prvem nizu in 5:5 v podaljšani igri.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine